Comunitat Valenciana

El Consorci València 2007 inicia la seua liquidació mantenint l'activitat de la Marina a l'espera d'una nova gestió

El Consorci València 2007 -l'organisme format per les administracions local, autonòmica i central per a transformar part del recinte portuari d'aquesta ciutat amb la finalitat d'acollir l'America's Cup i en l'actualitat responsable de la gestió i explotació de la Marina- ha iniciat aquest dilluns la seua liquidació amb el nomenament d'una comissió encarregada de dur a terme aquest procés.
Archivo - Imatge d'arxiu de la Marina de València.
Archivo - Imatge d'arxiu de la Marina de València.
MARINA DE VALÈNCIA
Archivo - Imatge d'arxiu de la Marina de València.

Durant eixa etapa es mantindrà l'activitat de la Marina tot esperant una nova fórmula de gestió per a aquest entorn. L'extinció d'aquesta entitat arranca després que el Govern central l'abandonara una vegada havia assumit la major part del deute contret per a executar les obres que requeria la celebració de la competició internacional de vela i atenent als estatuts establits i al compromís assumit per l'Executiu espanyol referent a açò.

L'inici de la liquidació ho han anunciat aquest dilluns la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, després de la reunió del Consell Rector del Consorci en la qual s'ha abordat el seu futur i l'inici de la seua desaparició.

El primer ha detallat que en aquesta trobada s'ha presentat "una comissió de liquidació amb un membre de la Generalitat i un de l'Ajuntament" i ha apuntat que s'ha "deixat obert que hi haja un membre de l'Estat. "Iniciarem el procés de liquidació amb la voluntat que mentrestant les tasques de la Marina continuen la seua marxa normal", ha precisat Ribó, "pensant en els treballadors -del Consorci-, les empreses -situades en la Marina- i els milions de persones que venen" a visitar aquest enclavament.

El responsable municipal ha considerat "molt important" mantindre "mentre dura tot el procés la situació actual", al mateix temps que ha expressat la "voluntat de l'Ajuntament de continuar treballant en la Marina amb els mecanismes que faça faltada -ha dit que en aquest moment no es poden definir- i ha recordat que el consistori té en propietat "tota la part nord". "Volem continuar", ha ressaltat.

Rebeca Torro, pel seu costat, ha reiterat la "vocació" de la Generalitat de "muntar un nou consorci per a poder gestionar íntegrament la Marina". "Comencem hui el procés de liquidació. Els liquidadors ja determinaran tot allò que correspon", ha exposat, alhora que ha destacat que es treballarà "conjuntament amb l'Ajuntament".

"EL MÉS RÀPID POSSIBLE"

Preguntats pel temps que pot durar la liquidació, Ribó i Torró han descartat donar dates, però l'alcalde ha indicat que s'ha demanat "que siga el més ràpid possible". La consellera ha precisat que el procés comença amb un inventari i amb les auditories corresponents".

Així mateix, quant a les característiques que podria tindre una nova entitat que gestionara la Marina no han donat detalls per considerar que és "molt prompte", com ha dit el primer edil, i han insistit en la "voluntat de continuar treballant". "Hem llançat la proposta del consorci però estem oberts a poder conjuntament, Generalitat i Ajuntament, treballar en un nou espai que ens porte a la gestió pròpia de la Marina", ha manifestat Torró.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento