Comunitat Valenciana

Mor una balena encallada a la costa de Tavernes de la Valldigna (València) que va ser albirada a Mallorca

Una balena yubarta de 25 tones que va ser albirada a Mallorca ha mort encallada en la costa de Tavernes de la Valldigna (València), segons ha informat aquest divendres en un comunicat la Fundació Oceanogràfic.
Balena albirada a Mallorca
Balena albirada a Mallorca
FUNDACIÓN OCEANOGRÀFIC
Balena albirada a Mallorca

L'entitat ha explicat que l'animal va ser albirat i alliberat de la malla fa uns dies en Cala Millor, Mallorca, i que després va ser localitzat a la platja de Tavernes de la Valldigna "extremadament feble i amb diversos talls en l'aleta dorsal".

Després de la troballa, l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic, a través de la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana, s'ha desplaçat la zona per a avaluar l'estat de la balena, que finalment ha mort.

Guàrdia Civil, Policia Local, altres membres de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i tècnics de l'administració central han estat també presents durant l'operatiu desplegat.

La fundació ha assenyalat que s'ha avaluat la possibilitat de traure a l'arena a l'animal, un exemplar de 25 tones i 12 metres de longitud aproximadament, per a realitzar-li la necropsia i poder conéixer les causes de la seua mort.

Igualment, ha comentat que la proximitat a la costa ha complicat l'operatiu per a remolcar a mar obert a la balena, que presentava diverses ferides en l'aleta dorsal i "era incapaç de seguir nadant".

El responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic, José Luis Crespo, ha indicat que "donada la greu condició i la seua grandària, les possibilitats de rescat eren nul·les". "Li generaríem més lesions i complicaria la seua condició i, possiblement, apareixeria de nou en l'arena", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento