Comunitat Valenciana

Capella de Ministrers realitza una gira per Algèria amb programes de música tradicional i renaixentista

La formació valenciana de música antiga Capella de Ministrers realitza una gira per Algèria en la qual oferirà un total de quatre concerts: dos a Orà, un a la ciutat de Mostaganem i un altre a l'Institut Cervantes de la capital del país, Alger, on finalitzarà aquest viatge musical.
Capella de Ministrers i l'Ensemble Ibn Badja en el Teatre Regional d'Orà (Algèria).
Capella de Ministrers i l'Ensemble Ibn Badja en el Teatre Regional d'Orà (Algèria).
CAPELLA DE MINISTRERS
Capella de Ministrers i l'Ensemble Ibn Badja en el Teatre Regional d'Orà (Algèria).

L'agrupació porta una proposta intercultural en la qual brinda programes de música tradicional i renaixentista en una iniciativa artística que compta amb la col·laboració de Casa Mediterráneo, el Ministeri de Cultura-INAEM, Institut Valencià de Cultura, Fundació Baleària i els Instituts Cervantes d'Alger i Orà.

La gira ha arrancat en el Teatre de la Fourmi d'Orà amb el programa 'Arrels d'Espanya'; i en el Teatre Regional de la mateixa ciutat algeriana van actuar amb 'Moresca' al costat de l'Ensemble Ibn Badja de Mostaganem. El tour prossegueix, aquest divendres, en el Teatre Regional de Mostaganem amb 'Moresca' i la participació de l'Ensemble Ibn Badja i finalitzarà demà dissabte en l'Institut Cervantes d'Alger amb el programa 'Raíces de España'.

La formació aprofundeix en aquests concerts en les músiques tradicionals valenciana i algeriana, així com les de l'Edat Mitjana i renaixentistes, sustentades en les arrels que van compartir durant segles. De fet, la primera fase de l'expulsió dels moriscs entre 1609-1614 es va dirigir precisament a territori algerià.

El director de Capella de Ministrers, Carles Magraner, declara: "Estem molt satisfets de tornar a compartir unes músiques que posen en evidència el pròximes que són, en essència, les nostres cultures".

El violagambista i musicòleg afig, en un comunicat, que "el Mediterrani és un mar que ha de servir com a lloc de trobada i l'acolliment que ens dispensa el públic algerià en els concerts és molt calorosa".

Magraner (violes) compta per a aquest repertori al país magrebí amb la soprano Carmina Sánchez, i els intèrprets Belén Nieto (flautes), Eduard Navarro (bandurria, cornamusa i dolçaina), Robert Cases (tiorba i guitarra), i Miguel Ángel Orero (percussió).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento