Comunitat Valenciana

Publicat l'augment de deu milions en ajudes a la contractació de l'assegurança agrària

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica aquest divendres la resolució que dóna llum verda a la decisió de la Conselleria d'Agricultura d'incrementar en deu milions d'euros addicionals el pressupost destinat a fomentar la contractació del segur agrari.
Archivo - Arxiu- Agricultors treballant en un camp
Archivo - Arxiu- Agricultors treballant en un camp
GVA
Archivo - Arxiu- Agricultors treballant en un camp

Aquesta mesura, destaca la consellera Mireia Mollà, suposa un suport directe a la renda dels agricultors i ramaders valencians en un context d'escalada de preus de l'energia i de matèries primeres motivada per les conseqüències de la invasió d'Ucraïna sobre l'economia internacional.

S'emmarca en el paquet d'accions de la Generalitat per a ajudar els sectors productius afectats per la inestabilitat. Les ajudes destinades a la subscripció del segur agrari repercuteixen de manera directa en la compensació dels costos de producció als quals han de fer front els agricultors i ramaders, ja que es perceben en el moment mateix de formalitzar la pòlissa d'assegurança.

A més, els dos majors increments percentuals en la subvenció del segur, que passen del 25% al 35%, es concreten en les dos modalitats que tenen major demanda per part del sector. Amb aquest augment, la partida assignada a potenciar la contractació d'assegurances agràries passa dels 28,5 milions d'euros inicialment assignats a 38,5 milions.

"Som, amb molta diferència, la comunitat autònoma que més fons destina a aquesta partida, la qual cosa acredita el compromís ferm i decidit del govern valencià amb el sector", afig el secretari autonòmic de Desenvolupament Rural, Roger Llanes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento