Comunitat Valenciana

La Fe estrena una 'estació lunar' a l'àrea de trasplantament de medul·la òssia pediàtrica

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha estrenat una nova ambientació per a les estades d'aïllament situades a l'àrea de Trasplantament de la Unitat d'Oncohematologia Pediàtrica.
'Estació Lunar' a La Fe
'Estació Lunar' a La Fe
GVA
'Estació Lunar' a La Fe

El projecte, denominat 'L'Estació Lluna', forma part d'una iniciativa de la Fundació Juegaterapia per a humanitzar els espais hospitalaris, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L'objectiu ha sigut "intervindre en la decoració de les habitacions i espais comuns, amb la intenció de disminuir la severitat visual de les instal·lacions hospitalàries", ha explicat Sandra Fernández González, infermera supervisora de la Unitat de Trasplantament Infantil. En aquesta línia, també s'han dotat les habitacions de tecnologia informàtica que permeta l'accés tant a jocs online com a activitats formatives.

El trasplantament de medul·la òssia és un procediment mèdic complex que constitueix l'única alternativa curativa para determinats pacients amb malalties malignes o no malignes, ha detallat José María Fernández, oncohematòleg pediatra i coordinador de la unitat.

"Els pacients reben altes dosis de quimioteràpia i/o radioteràpia el que explica, en part, les severes complicacions i la llarga durada de l'ingrés en sala de trasplantament", ha afegit.

Per açò, 'L'Estació Lunar' busca crear en les habitacions un "ambient lluminós, amb decoració estel·lar apta per a totes les edats". Així mateix, les habitacions disposen d'un panell central que incorpora elements interactius i d'il·luminació, creant una atmosfera relaxant i alhora, alegre i vital.

A més, expliquen en l'estada amb una televisió i una videoconsola, una càpsula en la qual posar una mascota de joguet, una pissarra magnètica, en la qual dibuixar o posar fotos i una tauleta plegable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento