Comunitat Valenciana

AVA-ASAJA destaca la "sensibilitat" del Consell en augmentar un 35% el seu suport a l'assegurança agrària

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha destacat la "mostra de sensibilitat cap al sector agropecuari" que demostra el govern valencià mitjançant la publicació hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) d'un increment del 35% del seu suport econòmic per a facilitar la contractació de les assegurances agràries.
Archivo - Taronges caigudes per les pluges
Archivo - Taronges caigudes per les pluges
AVA
Archivo - Taronges caigudes per les pluges

La resolució -que confirma l'anunci que van avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, durant la visita a la fira Fruit Logistica a Berlín- afegeix 10 milions d'euros a les subvencions autonòmiques destinades a l'assegurança agrària, passant de 28,5 als 38,5 milions assignats en l'exercici 2022.

AVA-ASAJA destaca l'augment percentual en el suport als dos mòduls més contractats pels agricultors valencians (mòdul 3 i 3M i mòdul P, PO i PP) que pugen del 25 al 35%, és a dir, un 40% més respecte a l'any anterior.

El president d'AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, considera la mesura de la Generalitat Valenciana "positiva i necessària" davant la "difícil situació" que travessa el sector agrari, amb "una escalada històrica dels costos de producció i un desplome de la rendibilitat" en produccions clau com ara els cítrics, el caqui, el raïm o la ramaderia, i també davant "la creixent sinistralitat agrària que aquesta primavera, sense anar més lluny, ha ocasionat danys milionaris a l'agricultura valenciana en forma de pluges persistents, gelades i vents de ponent".

CRÍTIQUES A AGROSEGURO

Aguado subratlla que la decisió del Consell "contrasta clarament amb l'actitud d'Agroseguro que fins al moment l'única cosa que promou és retallar cobertures d'esquena al sector agrari".

De fet, assenyala que alguns gestors volen aprofitar la posició de monopoli públic-privat, que Agroseguro ostenta en la contractació de les assegurances agràries d'Espanya, per a "escometre el major retrocés a les pòlisses en els més de 40 anys d'història de l'entitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento