Comunitat Valenciana

Puig: "Mai renunciarem a la reforma del finançament autonòmic"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat aquest dimarts que la reforma del finançament autonòmic ha de ser prioritària per al Govern, en considerar que és el pacte d'Estat "més fonamental per al país en aquests moments". "Mai renunciarem al fet que eixe debat es produïsca", ha avisat.
Archivo - El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
Archivo - El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS
Archivo - El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

Puig, també líder del PSPV, ha valorat així la postura del Govern i del nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, entorn del finançament, després que les comunitats autònomes presentaren les seues propostes al Ministeri d'Hisenda fa uns mesos.

Després de lamentar que s'ajorne aquest debat, el president valencià ha reconegut que "l'arribada de Feijóo és una mala notícia en eixe sentit", encara que ha recordat que va enviar recentment una carta tant al mandatari gallec com a Pedro Sánchez perquè el finançament es mantinga dins dels "possibles acords" d'Estat.

Ha tornat a defendre així que les autonomies arrosseguen una insuficiència financera que afecta a l'Estat del Benestar i a les polítiques de promoció econòmica, per la qual cosa ha reivindicat "és un debat que no es pot arraconar".

És més, Puig ha advertit que si la reforma no es duu a terme suposarà una "anomalia greu" del sistema democràtic i ha assegurat que totes les comunitats estan "interpel·lades" en aquest debat. "És cert que a alguns ens estreny més la sabata que a uns altres i per açò d'alguna manera alcem més la veu", ha declarat després de visitar l'aeroport de Castelló.

Sobre si té previst tornar a reunir-se amb altres presidents, ha mantingut que la postura de la Generalitat no és partidista i que la seua intenció és seguir parlant amb representants de "tot signe polític". La "visió valenciana", ha dit, no va contra ningú i vol que totes les autonomies isquen guanyant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento