Comunitat Valenciana

El Comité d'empresa de Les Arts convoca vaga en l'última funció de 'Macbeth' per a demanar el conveni col·lectiu

El Comité d'empresa de Les Arts de València ha convocat una vaga parcial diumenge que ve, 10 d'abril, de 17.30 a 18.30 hores coincidint amb l'inici de l'última representació de l'òpera 'Macbeth', programada a les sis de la vesprada.
L'òpera 'Macbeth' en el Palau de les Arts.
L'òpera 'Macbeth' en el Palau de les Arts.
Jorge Gil - Europa Press
L'òpera 'Macbeth' en el Palau de les Arts.

La representació dels treballadors informa que, transcorreguts quasi dos mesos des de la concentració celebrada durant la gala dels Goya reivindicant l'aprovació del II Conveni Col·lectiu i la Relació de Llocs de treball, segueix "el mateix escenari".

Des del comité justifiquen la parada en què s'han "esgotat totes les vies per a desbloquejar la situació" i en la seua voluntat d'"agilitzar l'aprovació del Conveni preacordat l'1 de juny de 2021".

Així mateix, detallen, en un comunicat, que aquest dimecres s'ha celebrat l'acte de mediació en el Tribunal d'Arbitratge Laboral que ha finalitzat sense acord "malgrat les propostes oferides pel Comité d'empresa per a poder desconvocar la vaga".

"Considerem que les gestions realitzades des de la direcció del teatre no han sigut suficients ni efectives per a la solució del conflicte. Així mateix, ni la Comissió Executiva i ni el Patronat de Les Arts s'han manifestat sobre aquest tema", lamenten.

En aquest línia, critiquen que no han obtingut "cap resposta a les tres sol·licituds de reunió sol·licitades des de desembre de 2021 a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport".

Simultàniament a la vaga tindrà lloc una concentració, de 17.00 a 19.00 hores, en l'esplanada d'accés al teatre per a "donar visibilitat a les reivindicacions dels treballadors", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento