Comunitat Valenciana

Ucraïna.- Labora traslladarà a professionals de l'orientació a la Ciutat de la Llum per a atendre a refugiats

Labora ha traslladat a professionals de l'orientació a la Ciutat Luz d'Alacant, punt habilitat per la Generalitat Valenciana per a acollir les persones que s'han hagut de desplaçar des d'Ucraïna a conseqüència de la invasió russa al seu país.
Ciutat de la Llum alberga 7.600 m2 i 495 places per a acollir refugiats d'Ucraïna a partir d'aquest dimarts
Ciutat de la Llum alberga 7.600 m2 i 495 places per a acollir refugiats d'Ucraïna a partir d'aquest dimarts
GENERALITAT VALENCIANA
Ciutat de la Llum alberga 7.600 m2 i 495 places per a acollir refugiats d'Ucraïna a partir d'aquest dimarts

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha avançat aquesta iniciativa que es va acordar aquest dimecres en la comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades, convocada per a valorar la situació actual de la crisi humanitària a Ucraïna i fer un seguiment de les accions engegades per part de les diferents administracions que estan donant resposta a l'arribada a la Comunitat Valenciana de persones refugiades, segons ha informat la Generalitat.

De moment, seran dos persones orientadores de Labora les que traslladaran el seu punt d'atenció a la Ciutat de la Llum amb l'objectiu de "donar suport i atendre de manera personalitzada a les persones que vullguen donar-se d'alta en el Servici Valencià d'Ocupació i Formació per a accedir als seus servicis".

Nomdedéu ha recordat que els refugiats "tindran els mateixos drets que qualsevol comunitari". Així, ha detallat que podran accedir als cursos de formació professional per a l'ocupació de manera gratuïta, a les ajudes de foment de l'ocupació i a més, són susceptibles de poder ser contractats per empreses radicades en la nostra Comunitat i de rebre les ajudes.

El responsable d'Ocupació ha informat, a més, que Labora distribuirà cartells amb codis QR i videotutorials entre les ONG que estan col·laborant amb la Generalitat en l'atenció i suport a les persones refugiades.

En aquest sentit, Labora, amb la col·laboració de la Direcció general de Política Lingüística, ha subtitulat dos de les seues videotutoriales més visitats i significatius per a les persones que, per primera vegada, necessiten dels seus servicis.

Nomdedéu ha informat que, fins al moment, s'han donat d'alta 30 persones provinents d'Ucraïna i ha reiterat que la disposició de l'organisme és oferir "atenció personalitzada i acompanyament a les persones desplaçades".

"En aquest context la preocupació de les persones desplaçades no és probablement el treball, tenen altres necessitats més bàsiques com l'educació i la sanitària, però si la situació s'allarga, sí que tindran una necessitat d'ingressar-se en el mercat laboral de la Comunitat Valenciana", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento