Comunitat Valenciana

Un jutjat de València reconeix a un home el complement de maternitat en la seua jubilació amb efectes retroactius

El Jutjat social número 4 de València ha reconegut a un home el complement de maternitat en la seua pensió de jubilació amb efectes retroactius.
Archivo - Arxiu- Ciutat de la Justícia de València
Archivo - Arxiu- Ciutat de la Justícia de València
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu- Ciutat de la Justícia de València

La sentència, de 24 de març de 2022, ha donat la raó a un home, representat per Unive Abogados, enfront de l'INSS i a la TGSS, i ha estimat íntegrament la seua demanda, reconeixent-li un increment del 5% en la seua pensió, la base reguladora de la qual mensual ascendeix a 2.909,97 euros, per ser pare de dos fills nascuts abans de ser perceptor de la pensió de jubilació.

En la seua resolució, la magistrada sosté que l'home té dret a percebre el complement de maternitat en la seua pensió des de la data en què va accedir a la seua prestació de jubilació sense limitació alguna, en la línia de la recent jurisprudència del Tribunal Suprem.

Confirma que, en aplicació de la doctrina, correspon el reconeixement del dret a percebre el complement per maternitat en la forma legalment prevista, amb efectes de 5-10-2018, coincident amb la data d'efectes de la pensió de jubilació que percep l'actor.

Ana Rojo, lletrada d'Unive Abogados València, ha afirmat que únicament aquells homes que sol·liciten que se'ls reconega el complement de maternitat en la seua pensió contributiva de jubilació ordinària, jubilació anticipada forçosa, viudetat o incapacitat permanent, que hagueren accedit a la mateixa entre l'1 de gener de 2016 i el 3 de febrer de 2021 i anaren pares de dos o més fills, veuran reconegut el complement amb efectes retroactius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento