Comunitat Valenciana

Muriel Villanueva proposa incorporar als il·lustradors en la literatura per a atraure al públic infantil

L'escriptora Muriel Villanueva es mostra convençuda que "cal comptar amb els grans il·lustradors" per a atraure a la lectura al públic infantil. "És una manera de que els xiquets, que comencen a llegir, se senten atrets per la imatge del llibre i, també, cal escriure des del sentit de l'aventura perquè els llibres poden ser moltes coses, però sobretot han de ser entretinguts".
Muriel Villanueva en la Biblioteca Valenciana
Muriel Villanueva en la Biblioteca Valenciana
GVA
Muriel Villanueva en la Biblioteca Valenciana

Així ho ha asseverat l'autora, que ha participat en la Trobada de la Biblioteca Valenciana. En la seua intervenció, també s'ha mostrat partidària que els xiquets escullen les seues pròpies lectures, ja que "tenen el seu propi criteri i és bo que visiten les llibreries i biblioteques per a remoure i escollir els llibres que volen, encara que els pares també hem de suggerir algunes lectures als fills".

Villanueva ha manifestat que "la literatura no està obligada a tindre cap missatge, però inevitablement ho té". "Escric des del meu concepte moral, que és molt pro diversitat de persones, famílies i maneres de voler. Així és com veig el món i així ho transmet", ha postil·lat.

Molts dels seus personatges tenen segones parts perquè els lectors sol·liciten conéixer més sobre les aventures dels seus protagonistes i "escriure sabent que estan esperant el llibre és un gust i una alegria per a un escriptor", ha assegurat.

Muriel Villanueva escriu per a públic infantil, juvenil i adult i practica tot tipus de gèneres literaris: novel·la, contes, poemes, teatre i curtmetratges cinematogràfics. Destaquen 'La Gatera', 'Rut Sense Hac', 'Duna', 'Dunes', 'El refugi del Tarek' i la trilogia 'L'Esfera'. Ha guanyat més d'una dotzena de premis, entre els quals destaquen J. M. Casero, Crítica dels Escriptors Valencians, Carlemany, Atrapallibres i el Llibreter.

"CREATIVITAT EFERVESCENT"

L'autora admet que té una "creativitat efervescent" i necessita escriure molt i diversificar en diferents gèneres i públics. És una escriptora prolífica que escriu una mitjana de quatre llibres a l'any.

Als alumnes que han participat en la Trobada d'Escriptors, dels IES Rei en Jaume d'Alzira, Joan Fuster de Bellreguard, Comarcal de Burjassot i Comenius Centre Educatiu de València, els ha assegurat que "escriu per a comunicar-se i per a ser llegida".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento