Comunitat Valenciana

El CVC dona suport a la creació d'una residència d'arts i ciències humanes a la casa natal de Chirbes

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat aquest dilluns per unanimitat un informe de suport a la creació d'una residència d'arts i ciències humanes en la casa natal de l'escriptor Rafael Chirbes a Tavernes de la Valldigna (València).
Archivo - Arxiu - L'escriptor Rafael Chirbes
Archivo - Arxiu - L'escriptor Rafael Chirbes
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - L'escriptor Rafael Chirbes

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, aquest informe té el seu origen en la visita que alguns membres de la institució van fer a aquesta localitat de la Safor el gener passat, en la qual els van presentar el projecte 'La llar de la bona lletra', pel qual la casa on va nàixer l'autor de 'Crematorio' es convertiria en un centre de difusió de la seua obra i de promoció de les arts "amb la forma d'un clúster cultural en un espai en el qual s'incloguen la Casa de Cultura i la Biblioteca Municipal".

Així ho han aprovat en la reunió del mes de març del CVC celebrada a la localitat castellonenca de l'Alcora, que l'entitat visita per segona vegada, després d'una primera en 2008. D'eixa data, únicament continuen com a membres de l'organisme el seu president, Santiago Grisolóa, i el secretari, Jesús Huguet.

El ple també ha aprovat per unanimitat l'informe sobre l'estat de les restes arqueològiques de l'antic convent de la Puridad de València i la seua protecció. Aquest document planteja el futur de les restes d'aquest antic edifici, uns fragments de mur situats en el que en l'actualitat és un espai "perdut i abandonat entre els barris del Mercat i Velluters, a partir de la intenció continguda en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella: un espai lliure perquè es reclama un projecte unitari que incloga mitgeres i accessos.

Segons assenyala l'informe, fins ara "no s'han adoptat les decisions administratives necessàries ni s'ha dut a terme la investigació arqueològica preceptiva", uns fets que aboquen a aquestes restes de l'antic convent "a un futur incert".

Finalment, es presentava a la consideració del ple una declaració entorn de la invasió d'Ucraïna i la destrucció del seu patrimoni cultural, que ha tirat avant amb diverses esmenes. El CVC expressa la seua consternació davant la guerra i alerta del perill que el conflicte significa per al patrimoni cultural i natural ucraïnés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento