Comunitat Valenciana

Socialistes i Cs presenten una moció de censura a Rocafort (València) per a desallotjar a l'alcalde del PP

Els grups municipals de Socialistes de Rocafort i Ciutadans han presentat aquest dimarts en el registre de l'Ajuntament d'aquesta localitat valenciana una moció de censura sol·licitant la destitució de l'actual alcalde, Agustín Aliaga, del Partit Popular de Rocafort, i la investidura en el seu lloc del socialista Rafael Ferrando. El ple de votació serà el dimarts 29 de març a les 12.00 hores.
Socialistes i Cs presenten una moció de censura a Rocafort (València) per a desallotjar a l'alcalde del PP. Rafa Ferrando i Guillermo José
Socialistes i Cs presenten una moció de censura a Rocafort (València) per a desallotjar a l'alcalde del PP. Rafa Ferrando i Guillermo José
REMITIDA SOCIALISTES
Socialistes i Cs presenten una moció de censura a Rocafort (València) per a desallotjar a l'alcalde del PP. Rafa Ferrando i Guillermo José

Després de l'abandó al febrer dels dos regidors de Ciutadans en descobrir " la intenció de l'alcalde de cessar-los", l'equip de govern es va quedar en minoria amb cinc regidors -quatre del PP i un de Vox- d'un total de tretze.

En el ple de febrer, "es va constatar la ingobernabilidad del municipi, amb un equip de govern incapaç d'arribar a acords amb l'oposició per a traure avant la gestió municipal", afirmen els firmants de la moció.

En aquesta línia, recalquen que en els últims plens "s'ha constatat la inoperativitat de l'actual govern, el qual ha arribat a retirar punts de l'ordre del dia o a perdre les votacions de les seues propostes". L'alcalde, fins i tot, "s'ha negat a respondre les preguntes de Ciutadans mentre sí ha contestat a la resta i, a més, s'han pres decisions arbitràries que no responen l'interés general", incideixen.

Els proponents de la moció denuncien "el no compliment d'acords plenaris per part de l'alcalde, sobretot, de la no constitució d'una Comissió Informativa Especial que hauria d'investigar qui va donar presumptament instruccions per a avançar dos llicències urbanístiques".

"Donem aquest pas per a garantir la governabilitat i estabilitat de Rocafort. Ens comprometem a governar per i per al nostre municipi, des de la total transparència, amb l'únic objectiu de millorar la vida de la ciutadania", asseguren els impulsors de la moció en un comunicat.

"GARANTIR L'ESTABILITAT"

Des de la direcció nacional del PSPV-PSOE avalen la moció que, "a més de garantir l'estabilitat en el municipi, permet traure a l'extrema dreta del govern, concretament de les delegacions de Serveis Socials i Educació que li havia donat el PP".

Segueix així, subratllen fonts de la formació, "la línia política d'aïllar a l'extrema dreta a les institucions per la qual aposta el partit com a garantia de la democràcia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento