Comunitat Valenciana

El Conservatori José Iturbi homenatja les dones en nom de la compositora morta Claudia Montero

El Conservatori José Iturbi posa en valor el paper de les dones en la música amb un concert com a homenatge pòstum a la compositora argentina Claudia Montero, guanyadora de quatre Premis Grammy, que va morir fa poc més d'un any quan ocupava la plaça de compositora resident del Palau de la Música de València on residia des de fa dècades.
Archivo - Arxiu - La compositora Claudia Montero
Archivo - Arxiu - La compositora Claudia Montero
PALAU DE LA MÚSICA
Archivo - Arxiu - La compositora Claudia Montero

En l'homenatge, alumnes i professors del conservatori municipal ofereixen peces de quatre compositores femenines aquest divendres 11 a les 19 hores a la Sala José Roca, avança l'Ajuntament de València.

A través d'aquest concert es pretén visibilitzar el talent femení en la música i seguir dinamitzant el centre educatiu, així com obrir-ho a la ciutat i posar en valor les activitats que duen a terme tant el professorat com l'alumnat.

Nou alumnes dirigeixen cadascuna de les peces, interpretades per la Coral Juan Bautista Comes i les orquestres del primer i segon curs d'Ensenyaments Professionals. A més, una jove estudiant de piano nascuda en 2005 presenta una composició pròpia.

La vetlada, organitzada per Rosana Pons Server de l'associació Dones en la Música, inclou composicions de dos dones del segle XII, Hildegard vos Bingen i Beatriz del Día; dos del XX, Mª Teresa Oller Benlloch i Mary Lynn Lightfoot, per a tancar amb la peça 'Buenos Aires en Tres' de l'homenatjada Claudia Montero.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento