Comunitat Valenciana

'Aus Migratòries' reflexiona en Espai Inestable sobre l'ambició desmesurada pels diners i l'emigració

'Aus migratòries' és la nova creació de Teatre de l'Inestable, una peça de Rafa Palomares que, a partir del relat de l'emigració, reflexiona sobre la cobdícia i l'ambició desmesurada pels diners.
Cartell d''Aus Migratòries'
Cartell d''Aus Migratòries'
INESTABLE
Cartell d''Aus Migratòries'

Codirigida per l'autor i per Maribel Bayona, s'estrena aquest divendres 11 de març i podrà veure's durant dos caps de setmana en Espai Inestable, segons explica la sala en un comunicat.

L'obra permetrà al públic fer un viatge, el d'una emigrant, una persona que ha d'abandonar el seu lloc d'origen per necessitat, per a tirar avant amb el seu treball i el seu esforç. Però segons explica Palomares, "aquest viatge només és el punt de partida d'una reflexió crítica sobre el poder dels diners i la cobdícia d'aquells que ho atresoren i només desitgen continuar acumulant-ho".

El procés de creació d''Aus migratòries' es va iniciar a partir de la idea de Palomares de recuperar la història de la seua mare, una dona nascuda en 1946 que des de molt jove va haver de vindre a València a servir i amb setze anys es va marxar a Suïssa i després a França. Un exemple, segons l'autor, "de treball, esforç i respecte per les persones sense importar d'on venen ni què tenen".

Es tracta d'un relat que podria servir com a paradigma d'un temps i d'unes circumstàncies que es repetixen sempre que una persona es veu obligada a emigrar: condicions inhumanes de treball, d'alimentació, sense expectatives de futur.

En paral·lel a aquesta trama, l'obra reflecteix una altra realitat; altres persones que se'n van fora de l'estat espanyol per qüestions relacionades amb grans quantitats de diners: personatges com Messi, Juan Carlos I o El Rubius, i el contrast entre les raons d'eixir del país entre els pobres i els rics.

Per tant, 'Aus migratòries' és una peça creada des d'un procés de documentació, mitjançant entrevistes a la mare de l'autor i lectures i visionats de documents que ajuden a entendre la realitat històrica de l'Espanya dels anys seixanta, i des d'una mirada crítica a la realitat que ens mostren els mitjans de comunicació. "Tot açò genera la redacció d'un text teatral que encara continua escrivint-se amb el treball dels intèrprets", assegura Rafa Palomares.

Els diferents personatges que recorren l'obra estan interpretats per Maribel Bayona, Arantxa Pastor, Alejandra Mandli i Juan Andrés González. A l'equip tècnic i artístic se sumen: Vickyleaks en la música; Aurora Diago en audiovisuals; l'espai escènic en mans dels Reis del Mambo; Mireia Parreño en el disseny d'il·luminació; Kika Garcelán firma el vestuari i Rosa Busó en l'assessorament lingüístic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento