Comunitat Valenciana

El festival DocsValència canvia de dates i se celebrarà del 6 al 14 de maig

El festival DocsValència Espai de No Ficció celebrarà la seua sisena edició del 6 al 14 de maig de 2022. D'aquesta forma, el certamen es trasllada a dates primaverals després que la cinquena edició es duguera a terme a la fi d'octubre i principis de novembre.
El festival DocsValència 2022 obri inscripcions
El festival DocsValència 2022 obri inscripcions
DOCSVALÈNCIA
El festival DocsValència 2022 obri inscripcions

De la mateixa manera que la passada edició, DocsValència projectarà les seues cintes a les sales dels Cinemes Lys, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i la sala Rialto de la Filmoteca valenciana.

El certamen compta amb el patrocini de l'Institut Valencià de Cultura, Ajuntament de València, la Direcció General de Cultura i Patrimoni i À Punt Mèdia com a mitjà oficial. Amb el suport d'IVACE Internacional, el Consolat de la República de Lituània a València, Col·legi Major Rector Peset, Fundació SGAE, Jameson i la col·laboració del Festival Internacional de Cinema Documental DocsMX.

A més, DocsLab-À Punt, el laboratori de desenvolupament de projectes del certamen, obrirà aquest divendres, 11 de març, la convocatòria fins al pròxim 6 d'abril. Aquesta iniciativa respon la voluntat de DocsValència de "donar suport als documentalistes, així com de fomentar la internacionalització de la producció valenciana i contribuir a una indústria de no ficció més dinàmica i amb nous horitzons", subratllen els seus responsables en un comunicat.

PREMIS

À Punt Mèdia, copresentador de l'apartat d'indústria del festival, en col·laboració amb IVACE Internacional, atorgarà un Premi de Precompra de Drets d'Antena de 5.000 euros. Els diversos fòrums, mercats i festivals col·laboradors de DocsValència brindaran altres guardons destinats a la internacionalització dels participants.

Des de la seua fundació, l'any 2016, DocsValència ha convocat a prop de 19.000 espectadors en 227 funcions; ha rebut 2.113 documentals valencians i espanyols gràcies a les seues convocatòries; ha generat més de 500 notes publicades en mitjans de comunicació i ha atorgat 73.700 euros en premis. A més de diversos premis paral·lels que garanteixen la internacionalització de les produccions valencianes.

D'altra banda, 59 projectes cinematogràfics han participat en el DocsLab. A més, ha organitzat una exposició, Agent Taronja, amb 24.267 visitants i compta amb una producció cinematogràfica pròpia, #confinados, que va ser vista per més de 3.000 persones en la seua estrena.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento