Comunitat Valenciana

8M.- El PSPV demana incloure la perspectiva feminista en la futura llei de despoblació

El PSPV ha presentat una proposició no de llei (PNL) en Les Corts amb la qual demana incloure la perspectiva feminista en la futura Llei de Despoblació de la Comunitat Valenciana, actualment en procés d'elaboració.

La iniciativa, dins de les accions per la Setmana de la Dona i presentada per la coportaveu socialista de Despoblació, Ana Besalduch, proposa engegar un procés participatiu amb entitats, associacions, experts i dones que viuen en zones amb el risc de despoblació per a aprofundir en "la mirada trasversal feminista".

I és que la diputada recorda que "la masculinització del medi rural provoca una falta d'oportunitats per a les dones en aquest àmbit", al que se suma "una deficient formació professional que no s'adapta a les necessitats reals i la conseqüent precarització que pateixen en l'àmbit laboral".

"Ens trobem amb que cada vegada són més les dones que es veuen obligades a emigrar de les zones rurals", adverteix en un comunicat, una realitat davant la qual insta les administracions a aprofundir en mesures de discriminació positiva.

A partir d'ací, Besalduch apunta que "la memòria col·lectiva, el patrimoni cultural, els costums, la llengua i el feminisme han de ser les palanques que permeten el renàixer d'aquestes comunitats", a més de destacar que "malgrat les condicions desfavorables, existeix una resistència de dones amb un clar arrelament cap a la seua població que hem de defendre i impulsar".

També ressalta que per a la Generalitat, on governen les socialistes al costat de Compromís i UP, la lluita contra la despoblació és una prioritat, com demostren mesures dels últims anys com són l'estratègia AVANT o la Ruta 99, i crida a aprofitar l'oportunitat que dona la redacció de la futura Llei de Despoblació per a seguir superant la desigualtat entre hòmens i dones en el medi rural.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento