Comunitat Valenciana

Primera convenció ciutadana per al futur pla valencià de salut mental

La convenció ciutadana sobre salut mental, organitzada pel Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al pla valencià d'acció per a la salut mental, drogodependències i conductes addictives, arranca aquest dissabte 5 en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
Archivo - Arxiu- Pacte valencià Salut Mental
Archivo - Arxiu- Pacte valencià Salut Mental
GVA
Archivo - Arxiu- Pacte valencià Salut Mental

Es tracta d'un procés pioner en el qual participaran 70 ciutadans seleccionats aleatòriament i deliberaran per a arribar a recomanacions sobre com abordar la salut mental, les drogodependències i les conductes addictives. Les seues propostes seran traslladades als grups polítics i experts perquè siguen tingudes en compte en l'elaboració del pla específic.

La primera sessió, de les quatre que se celebraran durant març, es retransmetrà per 'streaming' i comptarà amb experts, familiars de malalts, representants del món acadèmic i especialistes sanitaris, avança l'administració autonòmica.

En la convenció intervindrà un comité d'experts en diverses àrees (filosofia, literatura, sociologia, història, educació, clínica...) amb caràcter consultiu, a més d'un altre de seguiment format per representants dels grups polítics parlamentaris valencians, associacions de persones amb malaltia mental i familiars, agents socials, col·legis professionals i associacions científiques afins a la psiquiatria. Tots vetlaran pel seguiment del procés.

Els participants conformen una mostra descriptiva de la població valenciana, la majoria de la província de València i més del 50% dones. Per edat destaca lleugerament la franja de 40-60 anys -el participant més jove té 16 i el de major edat 75- i per estudis el perfil és variat.

La selecció es va realitzar en tres fases. En la primera es va convidar a 9.000 persones seleccionades mitjançant un mostreig sistemàtic, de les quals 458 van decidir inscriure's; és a dir, més del 5% del total quan en aquest tipus de processos se situa en el 2,5%. Seguidament es va dur a terme un segon sorteig per part del servici tècnic d'assegurament de la Conselleria de Sanitat per a seleccionar els 70 participants.

Ara, els participants no seleccionats després del segon sorteig i la ciutadania interessada podran participar de forma online. El fòrum estarà gestionat per la professora Sacramento Pinazo, membre del comité d'experts, i Rosa Bayarri com a presidenta de la confederació de salut mental de la Comunitat i integrant del comité de seguiment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento