Comunitat Valenciana

Bravo anima a les jutgesses a usar els recursos de la Generalitat per a protegir a les víctimes del delicte

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha animat al fet que les jutgesses utilitzen els recursos que proporciona la Generalitat per a protegir a les víctimes i col·lectius vulnerables i, especialment, a les dones que pateixen violència masclista.
V Congrés de l'Associació de Jutgesses d'Espanya
V Congrés de l'Associació de Jutgesses d'Espanya
GVA
V Congrés de l'Associació de Jutgesses d'Espanya

En el seu discurs d'obertura del V Congrés de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya, que se celebra aquest dijous a València, Bravo ha explicat les línies del model valencià de justícia que "té les víctimes com a prioritat", arreplega l'administració.

Ha fet notar així que les 1.130 dones assassinades a Espanya per les seues parelles o ex-parelles des de 2003 són "un dolorós recordatori" contra "els discursos irresponsables de la ultradreta que falsegen i fins i tot neguen l'existència de la violència de gènere".

Per a refutar eixe argument, la consellera ha destacat que la xarxa d'oficines d'assistència a les víctimes del delicte -és la major d'Espanya amb 35 oficines, una en cada partit judicial- ha atès a més de 88.000 persones des de la seua engegada fa quatre anys. Entre elles a més de 45.000 víctimes de violència; és a dir, 31 dones cada dia.

A açò se suma el treball de l'Oficina de denúncies especialitzada en violència de gènere en la ciutat de València, que des que va obrir les seues portes en 2019 ha atès i protegit a més de 1.500 dones, quasi dos al dia. També ha fet referència a l'engegada de les unitats de valoració forense integral els informes del qual estan a la disposició de jutges i fiscals.

D'altra banda, al fil de la presentació del decàleg de mesures per a abolir la prostitució que va realitzar aquest dimecres, Bravo ha defès que "és hora ja d'assumir aquest repte perquè no podem mirar cap a un altre costat ni quedar-nos de braços creuats" davant "aquesta manera colpidora d'explotació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento