Comunitat Valenciana

Cvirus.- La Comunitat Valenciana elimina restriccions en hoteleria i passaport covid: "Demà comença un nou temps"

La Comunitat Valenciana avança des d'aquest dimarts a les 00.00 hores en la flexibilització de les restriccions contra la covid i deixarà d'exigir la presentació del passaport covid en tots els establiments a excepció de les residències de majors. Així mateix, s'eliminen restriccions en l'hoteleria, com la limitació del nombre de 10 persones per taula o la separació d'1,5 metres. "Demà comença un nou temps".
Reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19
Reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19
GVA
Reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la celebració de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19, on s'ha decidit avançar a aquest dimarts la relaxació de les restriccions.

Amb aquesta nova actualització, el certificat covid només s'exigirà en residències de majors i centres socials per acollir població "especialment vulnerable i on el virus ha produït una major letalitat".

També es manté l'obligatorietat d'usar la mascareta en interiors i en exteriors quan hi haja aglomeracions, així com la prohibició de fumar en les terrasses, amb l'objectiu d'evitar un risc major de propagació del virus i de convertir altres persones en fumadors passius.

"A partir de demà, la vacuna, la mascareta i el trellat són les tres defenses que tenim per a abordar, esperem, l'última etapa de pandèmia", ha asseverat Puig, que ha agregat que es durà a terme una "especial vigilància" del covid persistent i dels seus efectes en la salut mental.

El cap del Consell -que ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat de la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro- ha recalcat que, malgrat la millorança en els indicadors, la pandèmia "no ha conclòs i cal mantindre la prudència". "Però demà comença ja un nou temps, és el temps de la recuperació econòmica, social i emocional, el de la reactivació postpandèmica", ha postil·lat.

((Hi haurà ampliació))

Mostrar comentarios

Códigos Descuento