Comunitat Valenciana

Bioparc commemora el Dia Mundial de l'Hipopòtam i fa una crida a la seua "salvació"

Bioparc València celebra aquest dimarts el Dia Mundial de l'Hipopòtam i recorda la necessitat de la seua "salvació", ja que el 90% dels animals d'aquesta espècie s'han extingit i aquest descens amenaça els ecosistemes aquàtics, vitals per a l'equilibri de la biodiversitat.
Archivo - Arxiu - Hipopòtams en Bioparc
Archivo - Arxiu - Hipopòtams en Bioparc
BIOPARC
Archivo - Arxiu - Hipopòtams en Bioparc

El parc és dels pocs centres que alberga les dos espècies que existeixen i, per a donar a conéixer les principals característiques d'aquest emblemàtic animal africà i donar-lo a conéixer als més xicotets, ha preparat un vídeo commemoratiu amb la seua mascota 'Gombe'.

Es tracta d'un herbívor que ha despertat curiositat i admiració des de l'antiguitat. Els grecs el van anomenar 'cavall de riu' ja que, com es pot veure en el recinte, pareix "cavalcar" sota l'aigua i, fins a ben entrat el segle XIX, es desconeixia l'existència de dos espècies significativament diferents: el comú i el pigmeo.

L'hipopòtam comú és el tercer animal terrestre més gran, després dels elefants i el rinoceront blanc, amb un pes que pot superar els 3.000 quilos. La seua adaptació al medi aquàtic és impressionant, on fan "quasi tot", a més de mantindre's frescos i protegir la seua pell.

Poden romandre submergits fins a sis minuts i en l'aigua s'aparien, paren, naixen, mamen i fins i tot dormen, ja que el procés d'emergir per a respirar és automàtic i ho fan sense despertar-se. A la nit ixen a alimentar-se i és molt sorprenent que poden arribar a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora.

Formen grups familiars amb un mascle i les femelles, mentre l'agressivitat amb la qual defenen el seu territori els ha portat a ser l'animal que més morts de persones provoca a Àfrica, exposa Bioparc.

Les dos espècies es troben en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa, per la qual cosa part de la seua "salvació" està en els programes internacionals de conservació en els quals participa el parc.

Fruit d'aquestes accions se'ls pot contemplar en la zona que recrea la cova de Kitum a Gori, on la cria d'hipopòtam comú al maig complirà dos anys. La caça per les seues preuades dents d'ivori i la pèrdua d'hàbitat són les seues principals amenaces.

Aquest febrer, Bioparc celebra el seu 14 aniversari amb una promoció "amb causa". Les entrades online tenen un preu de 20+1 euros i el passe anual B! de 40+1. Una vegada més, l'euro addicional es destinarà, a través de la seua fundació, a protegir a una de les espècies en major perill d'extinció, els ximpanzés, donant suport a la intensa tasca que realitza a Àfrica l'Institut Jane Goodall.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento