Comunitat Valenciana

La Confederació del Taxi desconvoca les protestes a la Comunitat Valenciana per la politica tarifària

La Confederació de taxistes autònoms i la Conselleria de Transports han arribat a un principi d'acord per a millorar i compensar el "desequilibri" en el sistema tarifari del taxi de la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha portat a l'organització a desconvocar les protestes programades.
Archivo - Imatge d'arxiu d'un taxi
Archivo - Imatge d'arxiu d'un taxi
GOBIERNO RIOJANO
Archivo - Imatge d'arxiu d'un taxi

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, la Conselleria "es compromet a agilitzar les tramitacions de tarifes d'àrees i ajuntaments", perquè tots els anys estiguen actualitzades al gener. A més, la nova Oficina Tècnica del Taxi dedicarà els recursos necessaris per a fer estudis i anàlisis que permeten unes tarifes més justes.

La Confederació ha advertit que mantindrà "el focus d'atenció" perquè les tarifes "no tornen a ser una cosa secundària i es retorne l'equilibri".

Durant diversos dies, s'han mantingut contactes entre els responsables de la Conselleria de Transports i la Confederació, com a associació majoritària del sector a la Comunitat Valenciana, per a trobar solucions "al problema de pèrdua continuada de poder adquisitiu al que s'ha vist abocat el taxista valencià des de fa huit anys".

Fruit d'aquestes reunions, s'ha arribat a un principi d'acord, que passa per retornar alguns dels elements fixos de les tarifes que s'havien modificat en les ultimes ordes de tarifes de les àrees de prestació, i que suposaven una pèrdua econòmica afegida al desequilibri entre l'increment de preus (combustibles, electricitat, etc) i la congelació de tarifes dels últims anys.

L'Oficina Tècnica del Taxi estarà "en pocs mesos", segons s'ha compromès l'administració, i comptarà "amb els mitjans necessaris per a emetre informes i tramitar els ordes de tarifes, i que al gener es puguen actualitzar tots els anys, tant en àrees de prestació com en ajuntaments".

La Confederació ha desconvocat totes les protestes previstes en les pròximes setmanes, inclosa la del pròxim dia 22 en totes les àrees de prestació de la Comunitat Valenciana i adverteix que "seguirà lluitant per un servici públic del taxi sostenible i professional amb garanties per a l'usuari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento