Comunitat Valenciana

València actualitzarà tot l'arbratge municipal amb un nou inventari digitalitzat i georeferenciat

L'àrea d'Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, a través de l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins, licitarà aquest dilluns la revisió i actualització de l'inventari digital de l'arbratge de la ciutat, que comptarà amb un nou inventari digitalitzat i georeferenciat.
Arbratge municipal
Arbratge municipal
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Arbratge municipal

El patrimoni arbori municipal de València està format principalment pels 148.729 exemplars gestionats per l'àrea d'Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica a través del Servici de Jardineria Sostenible i l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

Amb aquesta licitació pública es farà possible la revisió i actualització de l'inventari digital de l'arbrat urbà, exceptuant per tant, la Devesa i el marjal de Rafalell i Vistabella, existent en les 13.465 hectàrees de superfície que té la ciutat de València i els seus pobles, independentment de l'òrgan gestor competent.

També inclourà l'arbratge de propietats privades i altres institucions públiques com les universitats. El pressupost màxim de la licitació que s'engega hui per a la revisió de l'inventari és de 176.055 euros, amb una durada dels treballs de 12 mesos.

El vicealcalde Sergi Campillo, ha incidit en la necessitat de realitzar una revisió de l'inventari, "actualitzant i completant les seues dades, per a conéixer l'estat actual del patrimoni arbori de València i poder realitzar un diagnòstic que determine les directrius, mitjans i recursos necessaris per al seu manteniment idoni".

Les masses forestals presents en el terme municipal de València, com el bosc de la Devesa i els arbres del marjal de Rafalell i Vistabella, queden inicialment fora de l'àmbit d'aquest inventari, que se centrarà en arbratge urbà.

Una acció complementària en el Pla Verd i de la Biodiversitat de València, amb la qual s'estima que es tindran inventariades i actualitzades 170.000 unitats o posicions, de les quals aproximadament un 92 per cent estan inventariades i georeferenciades, i un 8% estan sense inventariar en l'actualitat.

Serà tasca de l'adjudicatari, inventariar-les i georeferenciar-les mitjançant l'ús d'una aplicació SIG, revisant i actualitzant l'actual inventari municipal, i incorporant tota posició (arbres o escocells plantats i buits) pendents de georeferenciar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento