Comunitat Valenciana

Climent rebutja fer hipòtesi sobre el futur de Ford Almussafes i demana paciència

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha rebutjat aquest dilluns fer hipóstesis sobre el futur de Ford Almussafes fins a conéixer el preacord al que ha arribat el sindicat majoritari, UGT, amb la direcció europea en Colònia. "Fer hipòtesi no és positiu ni per alsector automoció ni per al conjunt de la ciutadania. Veurem què passa amb eixe acord de negociació col·lectiva" que determine "si Ford Almussafes farà cotxe elèctric o (la planta alemanya de) Saarluis, o les dos".
Archivo - Arxiu - Enginyers de la planta de Ford a Almussafes (València).
Archivo - Arxiu - Enginyers de la planta de Ford a Almussafes (València).
FORD
Archivo - Arxiu - Enginyers de la planta de Ford a Almussafes (València).

Climent creu que "a vegades som molt excloents i potser no hi ha per què. Cal ser una mica pacients" ha dit, i en tot cas, "l'administració estarà al costat del sector sempre".

Així ho ha manifestat després de la presentació dels informes 'La reducción de la jornada laboral' i 'La innovación territorial para la ocupación', acompanyat pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, en ser preguntat pel 'silenci' de la factoria valenciana sobre el contingut de l'acord aconseguit a la fi del passat mes de gener.

Després d'evitar especular sobre el citat acord, Climent ha recordat que des de 2015, el Consell ha destinat 160 milions d'euros en projectes d'innovació i de millora continuada per a sector automoció. "Hem estat al costat d'empreses auxiliars i anem a continuar fent-ho i donarem tot el suport a Ford i al sector automoció que és sector importantíssim", ha asseverat.

Segons el conseller, l'automoció és un sector en el qual "realment els sous són dignes" pel que aposta per "treballar per a mantindre-ho i potenciar-ho, tenint clar el full de ruta disruptiu en què estem de cara al cotxe elèctric".

Climent ha assegurat així el suport tant al sector de l'automoció com a "cadascun dels sectors". "No és fàcil", ha admès, però ha volgut valorar el "esforç" tant des de l'àmbit empresarial, com per part dels treballadors i de l'administració pel "diàleg social" per a "consolidar projectes".

En aquest sentit, el titular d'Economia Sostenible ha incidit que des de l'Administració valenciana s'estan fent "tots els esforços" per a "ajudar a dinamitzar" l'economia. En 2021, ha exemplificat, en el capítol 4 (transferències), "el 98,3%, és a dir, 98,3 euros de cada 100 han arribat al teixit productiu, i en el capítol 7 (transferències corrents), "un 97%, és a dir, 97 euros de cada 100 han arribat al teixit productiu", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento