Comunitat Valenciana

València donarà nom de dones a cinc carrers nous

La pròxima comissió Informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports de l'Ajuntament de València aprovarà donar el nom de cinc dones a nous carrers de la ciutat, segons ha anunciat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València

Els nous carrers portaran el nom de Carmen de Burgos, periodista, escriptora i activista dels drets de les dones; Gabriela Mistral, Premi Nobel de Literatura en 1945; Rita Más 'La Rulla', activista social; Luisa Cervera, poeta i lliurepensadora; Mari Pepa Colomer, primera pilot de l'aviació espanyola i Emma Castelnuovo, matemàtica, ha informat el consistori en un comunicat.

Així, l'Ajuntament de València ha donat ja nom de dona a 36 carrers des de 2016, seguint la recomanació del Consell Municipal de la Dona i per la Igualtat de València.

El carrer de Carmen de Burgos anirà al poble de Benifaraig, Mari Pepa Colomer, a Quatre Carreres, al barri de la Fonteta de Sant Lluís i, les altres tres dones, donaran nom a carrers del barri de Benicalap.

Segons ha indicat Glòria Tello, "cada vegada que aprovem nomenar nous carrers és una mostra de com la nostra ciutat està viva, de com apareixen noves zones i noves vies. I és indispensable dotar-les de noms que vagen concordes amb els temps que vivim; amb noms de persones que siguen reconegudes per la defensa dels valors de la democràcia, de la diversitat, de la cultura i la pau".

Per la seua banda, la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament, Lucía Beamud, ha explicat que València, igual que moltes altres ciutats, tenia un deute amb la dona com a col·lectiu: "Ja va sent hora que les dones tinguen visibilitat en els nostres espais públics, per açò és necessari celebrar que València estiga posant en valor els noms de les dones en l'urbanisme de la ciutat".

Beamud ha defès que, amb açò, "conscienciem a tota la societat i les administracions públiques en la necessitat de trencar la invisibilitat que moltes vegades ha existit entorn de la figura femenina".

Finalment, Tamara Martínez, alcaldessa pedània de Benifaraig, ha assegurat que "és una gran satisfacció dedicar un vial nou a la figura de Carmen de Burgos pel fet de reconéixer la figura d'una dona treballadora i autònoma, representant de la cultura i pionera en la defensa de la igualtat entre dones i homes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento