Comunitat Valenciana

Psicòlegs demanen que el pla valencià de salut mental siga "coherent" i tinga suficients recursos

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat (COPCV) valora positivament l'anunci de l'engegada de la convenció ciutadana per a dissenyar el futur pla valencià de salut mental, per al qual sol·licita coherència, destinar els recursos necessaris per a cobrir les necessitats de la població i uns pressupostos que permeten la seua execució.
Archivo - Arxiu- El degà del COPCV Francisco Santolaya
Archivo - Arxiu- El degà del COPCV Francisco Santolaya
COPCV
Archivo - Arxiu- El degà del COPCV Francisco Santolaya

En un comunicat, els psicòlegs confien que la participació siga el més àmplia possible i demanen que el pla esmene el dèficit de professionals de la salut existent a la Comunitat, des de professionals de la psicologia fins a altres d'infermeria, fisioteràpia o medicina.

Destaquen així la importància que la figura del psicòleg clínic estiga present en Atenció Primària, atés que és la porta d'entrada al sistema sanitari on es poden detectar els primers símptomes dels problemes psíquics i fins i tot evitar el seu cronificació.

Al seu juí, seria molt convenient crear un espai entre l'àmbit social i l'Atenció Primària per a protegir i cuidar el benestar emocional de les persones, la qual cosa permetria als psicòlegs atendre les demandes preclíniques de la població.

Una altra de les seues peticions és que el pla de salut mental es puga executar; és a dir que es destinen els pressupostos realment necessaris per a ser dut a terme amb seguretat i garanties. "Esperem que aquest procés participatiu complisca en la pràctica amb els objectius plantejats i situe la salut mental com un assumpte prioritari i eix de moltes altres polítiques de la Generalitat", resumeix Francisco Santolaya com a degà del COPCV.

També confien en la gestió del comissionat de Presidència de la Generalitat per a aquest pla, Rafael Tabarés, en considerar que aporta una visió professional i "noves idees". Tant és així que Tabarés serà l'encarregat de realitzar la conferència inaugural 'Salud mental y pandemia' de la 28 Jornada Professional del COPCV, el 26 de febrer a València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento