Comunitat Valenciana

Elca obri les portes de la casa de la poesia als futurs lectors de Francisco Brines

La Fundació Francisco Brines, amb el suport de l'Ajuntament d'Oliva (València) i de la Generalitat Valenciana, presenta 'La poesia a l'escola', un projecte que vol acostar la figura del poeta a les aules i donar a conéixer als joves el seu espai vital.
Projecte 'La poesia a l'escola'
Projecte 'La poesia a l'escola'
NOELIA MOLLÁ
Projecte 'La poesia a l'escola'

Serà a través del còmic 'Descobrint Brines', una creació de l'artista Bernat Moreno que repassa en vinyetes la vida i l'obra de l'autor, des del seu naixement fins a la consecució del Premi Cervantes, i una sèrie d'activitats i propostes didàctiques per a treballar en l'aula que ha preparat l'escriptor i divulgador Josep Antoni Fluixà.

Com a conclusió de l'activitat, entre finals de març i principis d'abril, la Cooperativa Ideari realitzarà rutes literàries pels jardins d'Elca, destinades a l'alumnat de sisé de Primària de les escoles d'Oliva.

Tal com ha destacat Àngels Gregori, directora de la Fundació, "una de les voluntats de Brines era que tothom fera seu el paisatge que tants versos li havien inspirat".

"Amb aquesta iniciativa, convidem els xiquets i les xiquetes, i els seus mestres, a passejar per un dels territoris escrits més alts de la poesia del segle XX", explica.

'La poesia a l'escola' ha sigut possible gràcies a la implicació de la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i compta amb la col·laboració de les regidories de Cultura i d'Educació de l'Ajuntament d'Oliva.

Tant el còmic com la guia didàctica, ampliada respecte a l'edició impresa amb més activitats i recursos, es poden consultar i descarregar en la web de la Fundació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento