Comunitat Valenciana

Quique Dacosta i la DO Arròs de València desvetlaran en un curs la tradició i l'avantguarda d'aquest producte

El xef tres estreles Michelin Quique Dacosta impartirà dilluns que ve, 31 de gener, en el CDT de València, el curs formatiu 'De la tradición a la vanguardia', en el qual compartirà amb els assistents els seus coneixements sobre el producte per excel·lència de la gastronomia valenciana: l'arròs.
Quique Dacosta en un dels seus restaurants
Quique Dacosta en un dels seus restaurants
GERMÁN CABALLERO
Quique Dacosta en un dels seus restaurants

El cuiner estarà acompanyat per Santos Ruizo, gerent de la D.O. Arròs de València, entitat que impulsa la iniciativa. Aquesta serà la primera cita d'un cicle que la Denominació d'Origen Arròs de València estén a tot el territori nacional amb l'objectiu de "donar a conéixer tota la riquesa cultural, gastronòmica i mediambiental que pivota entorn de l'arròs de València".

El gruix del curs serà la cuina de Quique Dacosta, però els continguts aniran més enllà, centrant-se també en aspectes com la relació entre el cultiu de l'arròs i la sostenibilitat dels aiguamolls, o la descripció del ric ecosistema mediambiental que acompanya a l'arròs.

La primera sessió donarà començament a les nou del matí amb una introducció al cultiu de l'arròs, amb atenció especial al cicle, la geografia i l'ecosistema d'aquest cereal. A les 10.00 h, començarà la part més tècnica del curs. Es parlarà sobre la Fisicoquímica del gra d'arròs, per a poder entendre les diferents característiques culinàries i organolèptiques que ofereix cada varietat.

A partir del migdia, tindrà lloc un tast de varietats, seguida d'una exposició de les bases de la cuina de l'arròs. Finalment, entre les 16:00 i les 19:00 hores, el reconegut xef mostrarà com aplicar les tècniques culinàries d'avantguarda a la gastronomia arrossera.

El curs està dirigit a professionals en actiu de l'hoteleria, i és totalment gratuït. Els interessats poden inscriure's a través del correu aymerich@arrozdevalencia.org o en el telèfon 685 28 68 00.

Aquest curs, i tots els que s'impartiran per la resta d'Espanya, s'emmarca dins del projecte europeu EU RICE, que busca difondre els aspectes sostenibles del cultiu d'aquest cereal a Europa, assenyalant les particularitats que presenta en la Comunitat Valenciana i subratllant la importància de la cura i pervivència d'aquests ecosistemes únics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento