Comunitat Valenciana

La Sala Off inicia l'any amb dues obres sobre el sistema de protecció de menors i la creació

La Sala Off inicia l'any amb dues estrenes al gener i febrer on la dansa teatre i autors valencians seran els protagonistes, molt diferents entre si i emmarcats dins de 'Graners de Creació'.

D'una banda, la sala acull 'OK Boomer! Aquest sistema no em protegeix', d'Aurora Diago, un espectacle de dansa teatre que tracta un tema bastant espinós i desesperançat: el sistema de protecció del menor. Amb tocs d'humor, ironia i abstracció, tracta de cridar la corresponsabilitat, a l'acció i no només a la queixa i passivitat.

A través de quatre intèrprets d'entre els 21 i 71 anys, acompanyats d'una escenografia senzilla i una gran projecció, visibilitzen transversalment com es relacionen les dos generacions, tant Boomers com a Generació Z, segons ha explicat la Sala Off en un comunicat.

Es tracta de dos col·lectius habitualment contraposats amb els quals Diago intenta fer riure i commoure's a l'espectador amb les diferents facetes de cadascun, els seus punts de trobada i desacord i la seua relació amb la tecnologia.

D'altra banda, a partir del 19 de febrer desembarcarà 'DJ', de Teatre Corrent. Es tracta d'una obra en valencià basada en el text 'Play' del dramaturg local Paco Romeu i dirigida per Eva Zapico.

'DJ' parla de la necessitat de crear com a mètode de redempció a partir de l'experiència dels seus dos protagonistes, Diana (Inma Ruiz) i Noel (Pep Laza): sovint, l'artista s'aferra a la creació com una taula de salvació, usant la seua obra com una plantilla que l'insereix en el món com a individu.

El plantejament de 'DJ' se situa un pas més enllà: pot un creador aplicar la tècnica pròpia del seu ofici al seu entorn vital? És possible modificar la realitat individual des de l'art? Diana i Noel desemboliquen les causes de la seua confusa relació al llarg d'una odissea iniciàtica que es desenvolupa a colp de loop, sadisme i tendresa en un sòrdid abisme familiar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento