Comunitat Valenciana

Els col·legis de Treball Social de la Comunitat exigeixen que no es "polititze" l'atenció a menors

Els col·legis oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana s'han unit en una demanda conjunta per a reivindicar que no es "polititze" l'atenció de servicis socials a menors d'edat.

Aquest comunicat per part dels tres col·legis provincials sorgeix arran de les declaracions que el líder del PP, Pablo Casado, va realitzar fa una setmana sobre uns casos d'abusos a xiquetes tutelades a Madrid, Balears i la Comunitat Valenciana fent una comparativa entre comunitats autònomes.

Al seu juí, aquestes paraules impliquen "acusacions generalitzades" contra els cuidadors dels centres de protecció per a menors d'edat, la qual cosa "escampa entre la societat un dubte sobre la integritat, la dedicació i la vocació" de totes les persones que s'ocupen professionalment de l'atenció a la infància i l'adolescència.

"Les persones menors d'edat que són usuàries dels centres de protecció viuen situacions molt complexes en termes familiars, afectius, econòmics... Per tant, necessiten un acompanyament altament compromès i rigorós", subratllen.

Els treballadors socials, igual que companys d'altres professions com a educació social i psicologia, defenen així que s'esforcen "molt" per a oferir aquest servici amb els recursos que tenen el seu abast.

En conseqüència, exigeixen una acció de govern i una oposició política que estiga "a l'altura d'aquesta realitat social", que defenga les lleis de protecció de xiquets i adolescents i que respecte els professionals implicats en la seua correcta implementació.

"Totes treballem molt d'acord amb el nostre codi ètic i deontològic, de manera que l'interés superior de les persones menors d'edat està sempre per davant", garanteixen.

I "per descomptat", els tres col·legis oficials de Treball Social condemnen "qualsevol acte de violència cap a xiquets, xiquetes i adolescents, com també una instrumentalització injustificada". "Ens agradaria una política centrada i unida en açò mateix -reivindiquen-. Parlem de la defensa dels drets humans, que hauria d'estar per damunt de qualsevol altra qüestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento