Comunitat Valenciana

Cvirus.- Un total de 161 grups d'alumnes de 70 centres estan confinats, el 4,6% del total

Un total de 161 grups d'alumnes de 70 centres educatius romanen confinats després de la segona setmana de gener a la Comunitat Valenciana. Per tant, el 96,4% dels centres educatius ha conclòs la setmana sense cap aula confinada, segons el balanç de la Conselleria d'Educació.
Archivo - Arxiu - Un xiquet entra al col·legi públic CEIP Antonio Machado, a 15 de desembre de 2021, a València
Archivo - Arxiu - Un xiquet entra al col·legi públic CEIP Antonio Machado, a 15 de desembre de 2021, a València
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Un xiquet entra al col·legi públic CEIP Antonio Machado, a 15 de desembre de 2021, a València

En concret, en la segona setmana s'ha decretat el confinament de 114 grups de 46 centres educatius, mentre s'han desconfinat 542 grups de 238 centres educatius i romanen confinats, de setmanes anteriors, 47 grups de 24 centres. Aquestes xifres deixen un total acumulat de 161 aules confinades de 70 centres educatius.

Entre la població escolar d'Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP s'han detectat un 1,5% de positius actius del total de l'alumnat. Amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l'aïllament preventiu, per haver sigut contacte estret amb positius, d'un 1,5% d'alumnes.

Respecte al personal docent, s'han confirmat un 2,9% de positius actius del total del professorat. Amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 1,4% del professorat.

Per províncies, el 97,5% dels centres d'Alacant no té cap grup confinat. El 99,8% dels grups d'alumnes d'aquestes comarques rep classes presencials amb total normalitat. Durant la setmana passada, a Alacant s'han confinat 21 grups de deu centres, s'han desconfinat 216 grups de 101 centres i romanen confinats, d'altres setmanes, 11 grups de set centres educatius.

Per tant, el total acumulat de grups confinats a Alacant és de 32 aules de 17 centres educatius. En aquesta província s'ha registrat un 1,5% de casos positius en l'alumnat, mentre s'ha determinat l'aïllament preventiu de l'1,4%. També s'ha comptabilitzat un 2,9% de docents positius actius en aquesta província i s'ha adoptat l'aïllament preventiu d'1,4%.

A Castelló, el 94,7% dels centres educatius no té cap grup confinat i el 99,4% dels grups d'alumnes segueix les classes presencials sense problemes. Al llarg de la setmana passada, en aquesta província s'ha determinat el confinament de 22 grups de deu centres educatius, s'han desconfinat 75 grups de 32 centres i romanen confinats, d'altres setmanes, nou grups de quatre centres educatius.

En conseqüència, el total acumulat de grups confinats a Castelló és de 31 aules de 14 centres educatius. Entre l'alumnat hi ha un 1,6% de positius actius, mentre s'ha decretat l'aïllament preventiu de l'1,7%. Respecte al professorat, s'ha registrat un 2,4% de positius actius i s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 1,2%.

Finalment, en la província de València, el 96,2% dels centres educatius no té cap grup escolar confinat i el 99,5 % dels grups realitza classes presencials amb total normalitat. Durant la setmana passada s'ha determinat el confinament de 71 grups de 26 centres educatius, s'han desconfinat 251 grups de 105 centres i romanen confinats, d'altres setmanes, 27 grups de 13 centres.

Aquestes xifres suposen que el total acumulat de grups confinats a València és de 98 aules de 39 centres educatius. Entre l'alumnat d'hi ha un 1,5% de positius actius, el mateix percentatge que els determinats en aïllament preventiu. Quant al professorat, en aquesta província s'han comptabilitzat un 2,9% de positius actius i s'ha adoptat l'aïllament preventiu d'un 1,5%.

Cal recordar que les famílies poden informar-se sobre les mesures de seguretat establides en els centres educatius mitjançant la web 'aulasegura.es'. Aquest portal inclou els protocols de seguretat, higiene, protecció i gestió de casos establits en els centres educatius per a fer front a la COVID-19 i respon preguntes freqüent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento