Comunitat Valenciana

Suspeses les festes de Sant Antoni a Riba-roja pel risc d'aglomeració en la benedicció d'animals

L'Associació de Membres del Festival de Sant Antoni Abad ha informat a l'Ajuntament de Riba-Roja del Túria (València) la seua decisió de suspendre els actes tradicionals commemoratius d'aquesta festivitat, a causa de l'increment de la incidència acumulada de la COVID-19 i a la necessitat d'evitar qualsevol risc de contagi.
Actes de Sant Antoni en Riba-roja (arxiu)
Actes de Sant Antoni en Riba-roja (arxiu)
AYUNTAMIENTO RIBA-ROJA
Actes de Sant Antoni en Riba-roja (arxiu)

"El gran problema ens ho plantejava la benedicció perquè s'acumula molta gent amb els seus animals, a més dels carros i cavalleries que arriben de Vilamarxant i la Pobla de Vallbona (València)", explica el portaveu de l'entitat, José Barea. Els festers han conclòs així que no són suficients per a controlar el recorregut i els accessos de la cercavila de la benedicció amb garanties, encara que sí es manté la missa en honor al sant.

En concret, el programa d'actes contemplava la plantà de la foguera aquest cap de setmana i la benedicció d'animals diumenge que ve 23. Anaven a muntar l'estructura de canya que manté la foguera i vestir-la amb la part de branques d'olivera que porta per al diumenge cobrir-la totalment amb branques de murta.

Malgrat la suspensió d'aquestes activitats, segueix vigent la missa en honor al sant del dilluns 17. La seua celebració està prevista a les 19 hores en l'església Asunción de Nuestra Señora de Riba-roja, sense l'habitual cercavila posterior que es feia des de la porta de l'església fins a la foguera.

Com a alcalde, Robert Raga mostra el seu "total respecte" amb les decisions adoptades i reitera el seu compromís amb l'associació, així com amb qualsevol necessitat i amb tot el teixit associatiu i festiu del poble.

"Sabem de l'esforç en matèria sanitària que estan fent les nostres associacions amb les quals estem fermament compromesos i sempre a l'escolta, i agraïm que sumen a l'esforç que també realitza aquest ajuntament per a limitar els efectes de l'actual pandèmia", afirma en el comunicat municipal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento