Comunitat Valenciana

Alboraia reclama alternatives al projecte del túnel passant amb la finalitat d'"evitar perjuís" per a l'horta

L'Ajuntament d'Alboraia (València) ha enviat les seues al·legacions al projecte de traçats de l'AVE i el túnel passant que ha exposat a consulta pública el Ministeri, en les quals ha reclamat alternatives amb la finalitat d'evitar "perjuís" per a l'horta i els municipis afectats.
Archivo - Arxiu - Reunió a Alboraia sobre el projecte de traçats de l'AVE
Archivo - Arxiu - Reunió a Alboraia sobre el projecte de traçats de l'AVE
AYUNTAMIENTO DE ALBORAYA
Archivo - Arxiu - Reunió a Alboraia sobre el projecte de traçats de l'AVE

La Sectorial de Participació Ciutadana de la Regidoria d'Urbanisme ha analitzat cadascuna de les variants que estudia el Ministeri i els tècnics municipals han exposat en les al·legacions "els perjuís que li pot causar al municipi cadascuna d'elles", segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Des de l'Ajuntament han lamentat que en cap de les opcions "apareix el més mínim servici al municipi, que pateix una vegada i una altra l'ocupació del seu terme d'horta protegida amb aquest tipus d'infraestructures, tant ferroviàries com a viàries".

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha reclamat que les millores en infraestructures de mobilitat, a les quals el consistori "sempre" ha presentat alternatives, "haurien de tindre en compte les necessitats dels municipis que travessen i evitar els greus perjuís que ens causen".

Així, ha assenyalat que Alboraia "ha renunciat fins i tot a dotacions bàsiques, com són els centres educatius que necessita, un parc públic o habitatges de protecció oficial de les quals també manca, en favor d'una extrema protecció de la seua horta". No obstant açò, ha lamentat que aquestes infraestructures "obvien aquesta protecció i no milloren en res la mobilitat sostenible del nostre poble o la contaminació acústica que ja pateix".

El primer edil ha alertat que, amb el projecte de la nova plataforma per a Rodalies i Mercaderies, Alboraia i la resta de la comarca "incrementarien la seua contaminació acústica al costat dels nuclis urbans i veuria ocupada la seua horta de màxima protecció per infraestructures les millores de les quals haurien d'orientar-se a eliminar barreres i contaminació i fer verdaderament sostenible la futura mobilitat".

Chavarría ha advocat per un soterrament integral de les vies tant existents com les noves, un escenari que "la tecnologia permet hui en dia" i les inversions de la qual "serien molt més eficients i eficaces per a aconseguir els objectius que es pretenen, que queden aombrats i fins i tot anul·lats pels greus perjuís que causen a tots els pobles de les comarques que travessen en superfície".

Juntament amb les al·legacions preparades pels tècnics municipals, l'Ajuntament d'Alboraia ha presentat totes aquelles que han enviat els grups polítics i les associacions que formen part de la Sectorial de Participació Ciutadana de la Regidoria d'Urbanisme.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento