Comunitat Valenciana

Deu valencians amb discapacitat es formen en ciberseguretat, animació 3D, Big Data, IA i Biomedicina a través d'ONCE

Deu persones amb discapacitat de la Comunitat Valenciana han accedit a una de les beques que ofereix el programa 'Por Talento Digital' de Fundación ONCE i han pogut rebre formació en ciberseguretat, animació 3D, Big Data, Intel·ligència Artificial (IA) i Biomedicina.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que aquests ciutadans puguen "millorar les seues competències digitals a través de cursos superiors oferits per diferents entitats acadèmiques", ha explicat l'ONCE en un comunicat.

Així, ha precisat que àrees de coneixement com la Intel·ligència Artificial, la Ciberseguretat, l'Animació 3D, el Big Data, la Biomedicina i el Màrqueting Digital són algunes de les incloses en els cursos d'ensenyament superior que estan duent a terme les 117 persones amb discapacitat que han aconseguit obtindre aquest tipus d'ajuda.

La Fundació ONCE, juntament amb Inserta Empleo, va engegar fa dos anys la iniciativa 'Por Talento Digital', un programa de formació permanent de persones amb discapacitat en competències digitals i professions tecnològiques altament demandades en el mercat laboral.

Aquesta proposta inclou una línia de beques d'estudi per a donar suport a la incorporació a accions de formació superiors en l'àmbit tecnològic i digital per a persones amb discapacitat i promoure així la seua inclusió i impuls professional en ocupacions tècniques especialitzades i altament qualificades, ha insistit l'organització.

Les accions formatives becades poden ser tant a temps complet com a parcial i en modalitat presencial, online o mixta. En aquest últim cas, les accions formatives hauran de ser compatibles amb l'activitat laboral.

En la comunitat de Madrid s'han concedit 29 beques; a Andalusia i Catalunya, 19 en cadascuna, i a la Comunitat Valenciana, un total de deu. Després d'aquests territoris es troben Castella-la Manxa amb sis beques; Aragó, amb cinc, i Cantàbria, Extremadura, Múrcia i Astúries amb quatre, respectivament. Galícia i Navarra compten amb tres beneficiaris; Castella i Lleó, País Basc i les Illes Canàries amb dos, i les Illes Balears amb un.

REQUISITS

Les beques arreplegades en la convocatòria les poden sol·licitar estudiants a partir de 16 anys amb discapacitat legalment reconeguda igual o major al 33 per cent que posseïsquen el títol d'Educació Secundària Obligatòria o equivalent i que reunisquen totes les condicions establides en les bases que la regulen.

A més, han d'estar preinscrits, matriculats o cursant un programa formatiu en l'àmbit tecnològic i/o digital impartit per una institució/entitat acreditada com a centre de formació i/o certificacions en programaris, llenguatges de programació o frameworks.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento