Comunitat Valenciana

À Punt s'endinsa en la Segona Guerra Mundial amb la serie 'Operació Telemark'

Diumenge que ve, a les 21.45, À Punt estrena la sèrie noruega 'Operació Telemark', on es tracta una de les fites històriques de la Segona Guerra Mundial: el sabotatge contra la planta de producció d'aigua pesada en el centre de Noruega.
Operació Telemark
Operació Telemark
À PUNT
Operació Telemark

L'aigua pesada era en eixe moment un component bàsic en la investigació per a la fabricació de bombes nuclears.

'Operació Telemark' explica els fets des de quatre punts de vista: el dels alemanys, els dels aliats, el del comandament noruec encarregat de dur a terme els atacs i el dels directius de l'empresa noruega fabricant de l'aigua pesada.

La sèrie, de sis capítols, comença a Estocolm al 1933, quan el científic alemany Werner Heisenberg és guardonat amb el premi Nobel de Física i és captat pel govern nazi en un projecte secret per a fabricar la primera bomba atòmica.

Heisenberg creu que per a controlar la reacció en cadena es necessita aigua pesada, un component que només produeix una fàbrica noruega.

A l'abril de 1940, Alemanya envaïx Noruega i ordena duplicar la producció d'aigua pesada. Mentre, els grups de sabotatge a Noruega s'organitzen i els aliats planegen el colp contra la fàbrica.

La sèrie es va rodar en escenaris naturals noruecs i va anar un èxit des de l'inici, on va batre rècords d'audiència a Noruega. De fet, va aconseguir uns 1,5 milions d'espectadors de mitjana, i, fins i tot, els últims capítols van sumar més d'un 60% de share.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento