Comunitat Valenciana

El parc públic d'habitatges s'amplia amb altres 30 gràcies al segon concurs d'adquisició

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge ha adquirit altres 30 vivendes per un import de 2.578.770,94 euros, dins del Segon Pla d'Adquisició d'Habitatges, destinat al lloguer i que permetrà ampliar el parc públic de la Generalitat en 22 municipis de la Comunitat Valenciana.
Archivo - Arxiu- Habitatge públic en imatge d'arxiu
Archivo - Arxiu- Habitatge públic en imatge d'arxiu
GVA
Archivo - Arxiu- Habitatge públic en imatge d'arxiu

Sobre aquest tema, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assenyalat la importància de seguir ampliant el parc públic de la Generalitat "amb tots els mecanismes al nostre abast per a posar en peus aquest nou pilar de l'Estat de benestar, i poder garantir el dret a l'Habitatge".

En aquest sentit ha assegurat que aquestes compres, com totes les efectuades pel Govern del Botànic "tenen un important abast territorial doncs s'actua en aquelles zones amb major necessitat d'habitatge públic".

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha explicat que la convocatòria del Segon Concurs es va llançar al setembre 2020, amb un pressupost de licitació de 6.240.000 euros, incloent despeses associades a les adquisicions, per la qual es van adquirir 29 habitatges en una primera fase. Així doncs, en finalitzar el Segon Concurs s'han adquirit un total de 59 habitatges, en 30 municipis per un import total de 5.434.032,91 euros.

Així, s'han sumat 18 habitatges més en relació amb el Primer Concurs, resolt a la fi de 2019, en el qual es van adquirir 41 vivendes per un import d'una mica més de tres milions d'euros. Per tant, en aquesta ocasió s'ha aconseguit esgotar un 90% del pressupost de la convocatòria.

La direcció general d'Habitatge i Regeneració Urbana ha formalitzat les compravendes per a la seua incorporació al patrimoni públic de vivenda de la Generalitat que té adscrit l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), que s'ocuparà de la seua gestió, administració i adjudicació en règim de lloguer a persones en situació de vulnerabilitat.

La directora general, Elena Azcárraga, ha detallat el resultat final del concurs: de l'import total de la inversió, 1.625.680,83 euros corresponen a 17 habitatges de la província de Castelló, 1.109.625,00 euros a 14 habitatges a la província de València i 2.698.727,08 a 28 habitatges a la província d'Alacant. Situant-se el valor mitjà de les vivendes adquirides entorn dels 92.000 euros.

DISTRIBUCIÓ PROVINCIAL

Per províncies, les 59 vivendes es troben situades en els municipis de Peníscola (1 vivenda), Castelló de la Plana (8), Moncofa (2), Vila-real (1), Almassora (1), Vinaròs (1), Borriana (1), Benicarló (1) i La Vall d'Uixó (1) en la província de Castelló.

En la de València, els immobles es troben a Cullera (1 vivenda), Paterna (2), L'Alcudia (1), La Pobla Llarga (2), Algemesí (1), La Pobla de Farnals (1), Gandia (1), Oliva (1), Montroi (1), Sagunt (2) i Vilanova de Castelló (1); i en la d'Alacant, a Alacant ciutat (5 vivendes), Denia (1), El Campello (1), Oriola (1), Monovar (1), Alcoi (1), Cocentaina (1), Elx (8) i Xixona (9).

Després de l'experiència del primer concurs, en el segon es van incorporar una sèrie de millores i de flexibilització de requisits per a aconseguir un major nombre d'ofertes. Així, els habitatges podien estar localitzades en els 234 municipis en els quals la Generalitat tenia constància de major necessitat d'habitatge públic en el moment de la convocatòria.

Com a novetat, s'han valorat immobles en construcció o que necessitaren rehabilitació o reparacions per a aconseguir les condicions d'accessibilitat i habitabilitat exigides, sempre que els propietaris es comprometeren a executar al seu càrrec l'adequació necessària abans de la formalització de la compravenda.

A més, s'acceptaven no només vivendes constituïdes en règim de propietat horitzontal, sinó també unifamiliars (cases de poble) situades en el centre urbà de municipis amb població inferior a 10.000 habitants, sense que pogueren tindre en tots dos casos una antiguitat superior a 50 anys.

D'altra banda, des del punt de vista jurídic, les vivendes podien estar lliures de càrregues i gravàmens, però també s'han acceptat vivendes gravades amb hipoteca, de manera que s'ha procedit a la seua cancel·lació de forma simultània a la formalització de la compravenda.

Quant als criteris d'adjudicació i valoració que s'han tingut en compte per a la selecció de les vivendes, aquest han sigut: la necessitat i la demanda existent (fins el 15 punts); tipologia i característiques de la vivenda (fins el 30 punts); ubicació en el municipi (fins el 5 punts); caracterització de l'oferent (fins el 5 punts); taxació pericial (fins el 5 punts) i oferta econòmica (fins el 40 punts).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento