Comunitat Valenciana

El Defensor del Poble admet la denúncia del PP per l'augment d'inseguretat ciutadana i falta de policia

El Defensor del Poble ha admès la denúncia que va presentar el Grup Popular a l'Ajuntament de València sobre l'augment de la inseguretat ciutadana i la falta de policies en els carrers després de fer-ho també el Síndic de Greuges.
Archivo - Arxiu - Restes d'un botelló a València
Archivo - Arxiu - Restes d'un botelló a València
PP
Archivo - Arxiu - Restes d'un botelló a València

Així, ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, que ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que "reaccione d'una vegada". Sobre aquest tema, ha afirmat que aquests dies "els veïns ens estan traslladant un augment de robatoris i agressions en el centre i en el riu durant aquest Nadal".

Així, assenyala que en l'escrit es recordava que, segons les últimes dades del Ministeri de l'Interior, València és de les grans ciutats on més ha augmentat la delinqüència, el 36,5%, mentre que a Barcelona baixa o a Madrid només puja un 9%. A més, destaca "un augment preocupant" dels robatoris amb força en domicilis (78,2%), furts (66,8%) i un 67,9% els delictes sexuals.

Catalá ha recordat que València "compta ara amb 200 policies menys que en 2015", i ha assenyalat que "la burocràcia i lentitud que caracteritzen al govern de Ribó està llastrant esta falta de policies".

FALTA DE POLICIES

En aquest sentit, ha denunciat que encara no estan aprovades les bases de l'Oferta d'ocupació Pública de 2020 ni la convocatòria de 2021 a tres dies d'acabar l'any. "Esperem que ara sí es posen les piles perquè la inseguretat ciutadana preocupa i molt als ciutadans", ha exigit.

Finalment, des del PP s'ha recordat que el pressupost de Ribó i el PSPV para 2022 només contempla crear una plaça més de policia local, mentre que el nombre de vacants augmentarà un 10%, és a dir, hauran 40 policies menys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento