Comunitat Valenciana

Detinguts dos joves per quatre robatoris a València i Múrcia i recuperades joies per 100.000 euros

Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant han detingut dos joves de 20 i 22 anys per la seua presumpta implicació en quatre robatoris comesos a les províncies de València i Múrcia, en una operació en la qual han recuperat joies valorades en més de 100.000 euros, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
Joies intervingudes
Joies intervingudes
OPC
Joies intervingudes

Els joves van ser sorpresos en plena nit, en tractar d'eludir un dispositiu de prevenció de la delinqüència, muntat en una zona residencial de Torrevella. Tots dos estan ja a la presó per orde judicial.

Als detinguts se'ls atribueix la presumpta comissió de quatre robatoris amb força en diferents localitats de València i Múrcia, un delicte de falsedat documental i un altre de resistència i desobediència, per tractar de fugir en ser descoberts.

Els fets van succeir el passat 8 de desembre a la nit quan diversos agents de la Guàrdia Civil del lloc de Torrevella es trobaven realitzant un dispositiu de prevenció de la delinqüència en una zona residencial d'eixa localitat i van observar un turisme que s'aproximava fins al lloc en el qual es trobaven.

En adonar-se de la presència de la Guàrdia Civil, el turisme va desviar la seua trajectòria bruscament. Diversos vehicles patrulla van iniciar el seguiment del turisme que tractava de fugir a tota velocitat, i van aconseguir aconseguir-ho poc després. Els dos homes que viatjaven en el turisme es van baixar del cotxe i van tractar de continuar, sense èxit, la fugida a peu.

Després de ser aconseguits, la Guàrdia Civil va procedir a identificar-los i a registrar l'interior del vehicle per a tractar d'esbrinar què ocultaven. Entre els efectes que portaven van localitzar diverses joies i 500 euros en efectiu. Els agents van iniciar aleshores les primeres perquisicions per a aclarir els fets.

Fruit de la investigació duta a terme, van comprovar que les joies intervingudes que portaven en eixe moment havien sigut robades en un domicili de Caravaca de la Cruz (Múrcia). A més, els mateixos autors presumptament havien robat en altres tres vivendes de les localitats de l'Eliana i Sant Antonio de Benaixeve (València).

Els investigadors van esbrinar que els presumptes autors vigilaven les vivendes escollides a l'espera que els habitants es marxaren del domicili des de l'interior d'un vehicle amb una matrícula falsa. Posteriorment, saltaven els murs perimetrals, fracturaven la porta principal o la finestra accedien a l'interior de les cases, on robaven les joies i els diners en efectiu que trobaren.

La Guàrdia Civil de Torrevella ha recuperat diverses peces d'alta joieria valorades en 116.040 euros. Als detinguts, de 20 i 22 anys i nacionalitat albanesa, se'ls imputen quatre delictes de robatoris amb força, falsedat documental i desobediència greu i resistència, per tractar de donar-se a la fugida quan van ser descoberts pels agents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento