Comunitat Valenciana

AMP.- La Comunitat demanarà al TSJCV estendre el passaport covid a tota la restauració, cinemes, teatres i gimnasos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià demanarà autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a estendre l'exigència del conegut com a 'passaport covid' a tots els espais d'oci i restauració, així com a tots els llocs públics en els quals es consuma beguda o menjar -com a cinemes, seus festeres, circs o sales multifuncionals-, i en els gimnasos, en els quals s'haurà de portar també la mascareta.
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid
Jorge Gil - Europa Press
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid

El president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, també ha anunciat un pla per a donar un "nou impuls" a la vacunació amb 42 punts estables i 147 equips.

Aquest passaport també es vol implantar així mateix per a l'accés a tots els espais amb servici de restauració en allotjaments turístics, a les instal·lacions esportives, a les piscines cobertes i als centres recreatius per a majors i una vegada autoritzada entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i fins al 31 de gener.

D'altra banda, ha assenyalat que en aquesta reunió de la Interdepartamental no s'ha acordat mes restriccions per a les festes de Nit de cap d'any, de cavalcades o d'esdeveniments massius i en eixe sentit ha apuntat que dependrà de quines mesures s'acorden en la Conferència de Presidents d'aquest dimecres i de l'esdevindre d'aquests dies. En qualsevol cas, ha recalcat que si algú vol organitzar un d'aquests actes ha de "tindre en compte la situació que es viu i garantir la màxima seguretat, la distància i l'ús de mascareta", entre unes altres.

La reunió de la Interdepartamental, convocat a primera d'aquest dilluns, arriba dos dies abans de la celebració de la Conferència de Presidents aquest pròxim dimecres per a abordar la situació de la Covid-19.

Fins ara, des de l'inici del mes de desembre, el passaport covid s'exigia en locals d'oci i restauració amb aforaments de més de 50 persones, espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar amb menjar, esdeveniments i celebracions de més de més de 500 persones on no sempre es puga portar la mascareta i visites a hospitals i a residències de servicis socials.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès l'extensió del passaport covid a més espais donat la situació "més complexa" en la qual es troba la Comunitat Valenciana per la Covid-19, on en l'últim mes "els contagis i els hospitalitzats s'han triplicat i els ingressos en UCI s'han multiplicat quasi per tres".

"SÓN FESTES, PERÒ NO ESTEM PER A FESTES"

D'aquesta manera, ha advertit que "no entrem com esperàvem" demà a l'hivern sinó en "una situació més complexa". "Són festes, però no estem per a festes", ha recalcat.

No obstant açò, ha aclarit: "Estem en alerta però no en un estat d'alarma i cal fugir d'alarmismes perquè encara que és greu no és comparable amb el que ja hem superat". Davant aquest escenari, el cap del Consell ha instat a "ser corresponsables" i "apostar pel 'trellat'" durant les celebracions de Nadal.

Per açò, ha exhortat a mantindre la prudència en les reunions socials i familiars, en les compres nadalenques i evitar les aglomeracions, a complir les quarantenes i a no reunir-se amb persones amb símptomes covid i limitar els contactes. "Cal trobar-se, sí però amb la màxima prudència", ha reclamat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento