Comunitat Valenciana

El Consell flexibilitza els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la modificació del Decret 5/2020 de 10 de gener, de regulació de l'estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, per a flexibilitzar els criteris de reconeixement d'aquesta condició.
Archivo - Arxiu - Vista de Morella
Archivo - Arxiu - Vista de Morella
MORELLA
Archivo - Arxiu - Vista de Morella

El Decret 5/2020, aprovat al gener d'eixe any, contempla l'avaluació anual de la seua aplicació i si escau, la proposta de mesures de modificació i millora. Transcorreguts més de vint mesos des de l'entrada en vigor, s'ha procedit a donar compliment a eixa avaluació, comptant amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

D'aquesta manera, s'han plantejat diverses modificacions del Decret 5/2020, amb l'objectiu principal de "flexibilitzar" els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es puga ampliar a un major nombre de localitats de la Comunitat Valenciana.

Entre les modificacions que s'han aprovat s'inclou com novetat la diversificació en tres categories: municipi turístic d'excel·lència, de rellevància i de singularitat, en compliment de l'article 29 de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que assenyala que 'l'estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i obligacions establits'.

Així mateix, s'ha concretat la forma de compliment d'alguna de les obligacions exigides. La introducció de tres categories obliga a introduir canvis en els articles 5, 6, 7 i 8, relatius als criteris per al reconeixement de municipis turístics en les seues diferents categories i la modificació dels articles 2, 20, 21 i 22, motivada per la possibilitat de modificar o perdre el reconeixement en una determinada categoria.

La modificació del Decret 5/2020 de regulació de l'estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana entrarà en vigor l'endemà al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento