Comunitat Valenciana

El nou contracte de neteja de València prima la recollida selectiva de residus i l'ús de tecnologies smart city

El nou contracte de neteja viària, recollida i transport de residus urbans de la ciutat de València prima la recollida selectiva de residus, una pràctica que aspira a incrementar; intensificarà les campanyes de conscienciació ambiental i fomentarà la introducció de les noves tecnologies pròpies d'una smart city en aquest servici.
Archivo - Imatge d'arxiu de contenidors de reciclatge a València.
Archivo - Imatge d'arxiu de contenidors de reciclatge a València.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Archivo - Imatge d'arxiu de contenidors de reciclatge a València.

Entre aquests últims es preveu l'engegada de sistemes d'identificació d'usuaris per a "premiar" als qui separen adequadament els residus i reciclen. A més, apostarà per millorar la neteja viària, disminuir l'impacte ambiental i augmentar el benestar ciutadà.

Així ho ha indicat aquest dimecres el vicealcalde i edil d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en detallar els objectius d'aquest nou contracte en la roda de premsa oferida per a presentar-ho abans que la Junta de Govern Local del consistori aprove la seua licitació divendres que ve.

El contracte tindrà vigència durant 15 exercicis, de 2022 a 2036, sense contemplar pròrroga i tindrà un pressupost total de 1.325 milions d'euros, IVA inclòs, ha detallat Campillo. Igualment, ha explicat que es dividirà en quatre lots: els tres primers durant quinze exercicis i el quart, al llarg del cinc.

El lot 1 comprèn Ciutat Vella, l'Eixample, Extramurs, l'Olivereta, Patraix, Jesús i Pobles del Sud; el 2, Campanar, Saïdia, Pla del Real, Camins al Grau, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Benicalap, Pobles del Nord i de l'Oest; i el 3, Quatre Carreres i Poblats Marítims. Aquests tres estan dirigits a companyies habituals, mentre que el lot 4 contempla com a "novetat" estar "reservat a empreses d'inserció i centres especials d'ocupació d'iniciativa social.

Campillo ha destacat aquesta decisió i ha assegurat que demostra que "a través de la contractació pública de servicis es pot fer política social". L'últim lot inclou també, "per a tota la ciutat", la neteja de pintades en l'espai públic i l'eliminació de cartells en aquest àmbit.

El vicealcalde ha afirmat que el de neteja viària, recollida i transport de residus urbans és un "contracte important", un dels majors de la ciutat, i de "tramitació complexa", al mateix temps que ha assenyalat que "l'objectiu és que en el primer semestre de 2022 estiga formalitzat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento