Comunitat Valenciana

Oltra assegura que el Síndic visita els centres de menors "sense interferències"

  • Ángel Luna ha demanat visitar-los després d'entendre que la Conselleria va impedir investigar-los.
  • La vicepresidenta del Consell insisteix que remetran documentació a Europa sobre la condemna al seu exmarit.
Archivo - Arxiu - La vicepresidenta del Govern de la Comunitat Valenciana i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, a Les Corts a 21 d'abril de 2021
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra (arxiu).
ROBER SOLSONA / ROBER SOLSONA
Archivo - Arxiu - La vicepresidenta del Govern de la Comunitat Valenciana i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, a Les Corts a 21 d'abril de 2021

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha garantit que el Síndic de Greuges visita els centres de menors de la Comunitat Valenciana "en la mesura que considera oportú" i que ho fa "sense cap interferència, com fins ara". També ha avançat que el seu departament recapta informació sobre els centres de menors per a remetre-la a la Comissió de Peticions de la UE.

Així ho ha traslladat, en la seua compareixença setmanal com a portaveu de govern, preguntada per les visites acordades pel defensor del poble valencià, Ángel Luna, a diversos centres de menors després d'entendre que la Conselleria va impedir investigar-los i per la petició de la Comissió de Peticions a la Comissió Europea que duga a terme una investigació preliminar sobre casos d'abusos sexuals relacionats amb centres de menors a la Comunitat, a petició del PP.

Oltra, també líder de Compromís, ha remarcat que no hi ha "cap novetat" sobre aquests processos. En el cas del Síndic, ha assegurat que visita els centres quan considera, ja que "el ritme el marca la institució" i no Conselleria.

I sobre la investigació demanada per la Comissió de Peticions en centres de menors, entre els quals figurava el de la condemna al seu exmarit per abusar d'una menor tutelada quan era educador, s'ha limitat a afirmar que el seu departament es troba "recaptant tota la documentació" per a remetre-la a Europa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento