Comunitat Valenciana

Hongaresa de Teatre estrena en la Rambleta 'El último Tarzán', una "quixotesca comèdia contemporània"

La companyia Hongaresa de Teatre estrenarà el seu nou espectacle 'El último Tarzán', una "quixotesca comèdia contemporània" nascuda de les residències artístiques de Graners de Creació 2021, que es representarà en la Rambleta, del 10 al 12 de desembre, i Espai Inestable, del 17 al 19 de desembre.

Com ha indicat en un comunicat el centre cultural, Paco Zarzoso ha escrit aquesta obra a partir d'una idea original de l'actor i escenògraf Enric Juezas i compta amb música de Jesús Salvador 'Chapi'. El grup senegalés Luna de Valencia participa en aquest projecte, interpretat per Enric Jutgesses, Lola López, Lara Salvador, Marcos Sproston, Wanda Bellanza i Junior Severo.

La representació tracta temes d'actualitat que preocupen als creadors del projecte com els conflictes intergeneracionals, la relació amb la naturalesa i amb la nostra part més animal, el canvi climàtic i les creixents desigualtats econòmiques entre pobres i rics.

També se centra en qüestions perifèriques com l'explotació del continent africà, la distància "cada vegada més gran i no solament física" entre el tercer i el primer món i el mite del 'bon salvatge' en la nostra època, tot açò "tractat des d'allò divertit, profund i inconfusible prisma de Paco Zarzoso".

En aquesta versió "castissa del rei dels micos", es representa a un Tarzán en l'actualitat, amb la seua dona Juana i els seus dos fills, oferint als turistes espectacles típics de la mitologia selvática en el seu negoci familiar 'El Rincón de Tarzán', lluites amb cocodrils, visites al cementeri d'elefants, arenes movedisses i espectacles musicals en directe.

Al llarg de l'obra els conflictes entre l'ésser humà i la naturalesa, Àfrica i Europa i l'explotació del nou capitalisme verd, faran que la família de Tarzán es veja obligada a exiliar-se a Espanya, fugint de la dictadura guineana. Es tracta d'una comèdia delirant, amb un elenc de luxe intergeneracional en el qual conviuen totes les arts".

La companyia valenciana treballa el seu interés per la mescla dels diferents gèneres, per açò en aquesta obra teatral conviu l'espantall amb la comèdia intel·ligent, el vodevil amb la tragèdia i el teatre de l'absurd amb l'estètica circense dels nombres impossibles.

El personatge de Tarzán serà interpretat per Enric Juezas, "un Quixot contemporani", que des de xiquet llegia les novel·les de Tarzán amb "tanta afició i gust que li van envair les lianes el cervell, embullant-li l'enteniment". La seua passió tarzanesca va ser "tan ardent", que es va embarcar en els anys 80 en un buc rumb a Guinea Equatorial, antiga colònia espanyola, abandonant per sempre la civilització.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento