Comunitat Valenciana

Joan Santacreu deixa la direcció del MIM de Sueca després de set anys al capdavant del festival

El director de la Mostra Internacional de Mim a Sueca, Joan Santacreu, deixa la direcció artística del festival després de set anys a causa de "la impossibilitat d'estar al cent per cent als comandaments" del certamen, a causa del "increment de volum de treball" de la seua companyia, Maduixa.
Archivo - Arxiu - Joan Santacreu, director de la Mostra Internacional de Mim a Sueca
Archivo - Arxiu - Joan Santacreu, director de la Mostra Internacional de Mim a Sueca
MIM
Archivo - Arxiu - Joan Santacreu, director de la Mostra Internacional de Mim a Sueca

El fins ara director del MIM ha assegurat en un comunicat que no està "ni molt menys cansat de dirigir el MIM però les característiques del certamen precisen d'un equip que puga respondre instantàniament de cadascuna de les necessitats que van requerint-se al llarg de l'any i això, davant el nivell de treball que se'ns planteja en Maduixa en els pròxims mesos amb gires a nivell internacional, és impossible".

En aquest sentit, la companyia suecana ha aconseguit un calendari d'actuacions amb les seues obres en gira (Migrare, Mulïer i Lù) en el qual no queda una data lliure en els pròxims sis mesos, tota una fita en els temps actuals.

Joan Santacreu va dirigir la Mostra Internacional de Mim a Sueca des de la seua 26 edició fins a la 31, celebrada aquest 2021 després de veure's obligada la seua suspensió en 2020 per la pandèmia del covid.

En la 31 edició, el MIM "va batre tots els seus rècords i va aconseguir presentar en una mateixa jornada un total de 18 espectacles". "Estic molt satisfet de tot el treball realitzat en cadascuna de les edicions. Cada any ens proposàvem el repte de fer-ho millor, de superar la xifra dels 20.000 espectadors i de donar un toc personal al programa sense deixar de tindre en compte als verdaders protagonistes del festival: els qui acudeixen cada edició incondicionalment atrets pel teatre de qualitat", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento