Nova assegurança de bicis

És per als ciclistes de Barcelona, costa 20 euros l’any i cobreix danys a tercers en cas d’accident. L’Ajuntament no descarta que en el futur sigui obligatòria.
La Federació Catalana de Ciclisme va presentar ahir el Passi-Bici, un carnet per als que van en bicicleta per la ciutat, que inclou una assegurança de responsabilitat civil per danys materials i corporals a tercers en cas d’accident. Si és el ciclista la víctima d’un atropellament o una topada rebrà assessorament jurídic. La cobertura es per a tota la Unió Europea. El carnet costa 20 euros l’any i només el poden adquirir els ciclistes residents a Barcelona.

337 accidents anuals

El 2004 es van produir 337 accidents de bicicleta, segons les dades de la Guàrdia Urbana. Cap ciclista va resultar mort, 12 van resultar ferits greus i 69 van marxar abans que arribés la Guàrdia Urbana.

El nou Passi-Bici compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que no descarta que en el futur tots els usuaris de la bicicleta hagin d’estar assegurats.

«Si té bona acollida s’intentará que tothom el tingui. No hi ha cap carnet obligatori per a ciclistes però cal que reflexionin sobre la seva conveniència», va afirmar el segon tinent d’alcalde, Jordi Portabella.

Per ara, aquest carnet forma part d’un pla pilot que es podria estendre a la resta de municipis de l’àrea metropolitana en funció de l’acollida que tingui.

Portabella va anunciar que hi haurà 200 nous aparcaments per a bicicletes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento