Comunitat Valenciana

La Generalitat atorgarà un premi a la que realitze activitats de foment de la lectura

La Generalitat premiarà en 2022 a una biblioteca que realitze activitats de foment de la lectura en els guardons que atorguen als llibres millor editats i la tasca de les llibreries.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha entregat els premis als llibres millor editats i la tasca de les llibreries en el foment de la lectura, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El premi al llibre millor editat s'ha concedit a 'A casa. Diari gràfic del confinament' de l'editorial Onada i el llibre millor il·lustrat ha sigut per a 'El cap ple de pardals' de Llitera llibres.

El còmic millor editat ha recaigut en 'L'era d'Aquari' d'Andana Editorial; el llibre infantil millor editat és per a 'Pandora du sort', d'Edicions del Bullent, i el llibre juvenil millor editat ha sigut 'Extrañeza y maravilla: una enciclopedia de juguete en tiempos de confinamiento' de l'editorial Mediavaca.

El premi a la trajectòria d'una llibreria ha sigut para Fan Set i el premi a la llibreria més innovadora ha sigut per a La Rossa, l'única llibreria feminista especialitzada en llibres escrits per dones i amb perspectiva de gènere de tot el territori valencià.

Com a novetat enguany s'ha concedit una menció especial al treball dels bibliotecaris, que ha arreplegat la presidenta del Col·legi Oficial de Documentalistes i Bibliotecaris, Amparo Pons.

Raquel Tamarit ha destacat que "el llibre és un element clau en la construcció d'una societat justa, crítica i solidària. Cada euro invertit retorna en forma d'una societat cada vegada més lliure, oberta i inclusiva. El sector del llibre valencià és fonamental per a nosaltres i ha demostrat amb xifres l'esforç que s'està realitzant en la promoció de la lectura, especialment en valencià".

Per la seua banda, Amoraga ha destacat que "som terra de molt talent i els valencians estan deixant petjada amb les seues creacions literàries i artístiques perquè "gaudeixen d'originalitat, destresa i enginy".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento