L'èxode de l'estiu treurà de Barcelona 475.000 vehicles

  • 1.098 mossos i 140 radars controlaran la sortida de vacances.
  • Retencions i obres a l'AP-7, la C-32  la C-31.
  • Trànsit recomana conduir més per la dreta.

Uns 475.000 vehicles sortiran de l'àrea de Barcelona entre les 15.00 h de demà i la mateixa hora de dissabte. La xifra serà calcada a la de l'any passat. El trànsit a les vies d'accés a la capital ha caigut un 2,8%, però els darrers ponts vanhaver-hi augments de circulació.

A la presència de radars, els controls de mossos i les obres, (un clàssic en cada operació sortida) s'afegiran enguany les recomanacions de conduir per la dreta i un dispositiu per controlar la càrrega dels vehicles camí del Magrib.

En concret, 1.098 mossos d'esquadra vigilaran les carreteres entre dissabte i diumenge. Tenen previst fer-hi 298 controls d'alcoholèmia, 246 de casc i cinturó, 160 controls de transport, i 157 de seguretat, a més de 211 punts de presència en vies de mobilitat i 41 de regulació del trànsit. A tot això cal sumar els 140 radars ara en funcionament, dos helicòpters de vigilància, un avió bimotor de vigilància, 4 equips mòbils d'informació viària i 14 de mesures especials.

Els problemes se centraran a l'AP-7 (la Roca, la Jonquera i Martorell), la C-31 (Castell-Platja d'Aro), l'A-2 (Abrera i Esparreguera), la C-32 (Mataró) i la C-58 (Montcada). Les obres seran a l'AP-7 (Riudellots), l'A-2 (Cornellà), la C-58 (Ripollet) i la C-17 (Vic-Ripoll).

Ho diu el codi de circulació i el Servei Català de Trànsit ho recordarà: es condueix pel carril de la dreta. Fins i tot en una autopista de tres carrils. Molts conductors ho desconeixen i van pel mig perquè se senten més segurs. Aquesta infracció pot ser font d'accidents.

Per això, Trànsit «sensibilitzarà, però no multarà», segons va indicar ahir el seu director, Josep Pérez Moya. Es preveuen problemes diumenge a la sortida 15 de la Ronda de Dalt per la inauguració del camp de l'Espanyol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento