Comunitat Valenciana

Els treballadors de Pilkington demanen a Puig que medie per a evitar els acomiadaments

La representació legal dels treballadors de la planta de Pilkington a Sagunt (València) ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Ximo Puig, que medie per a evitar la deslocalització de la producció i els 116 acomiadaments anunciats.
Ximo Puig es reuneix amb els treballadors de Pilkington
Ximo Puig es reuneix amb els treballadors de Pilkington
GVA
Ximo Puig es reuneix amb els treballadors de Pilkington

En la reunió, celebrada en el Palau de la Generalitat després de la primera jornada de vaga, s'ha abordat la situació de la fàbrica davant la proposta de l'empresa per a dur a terme l'ERO i el tancament de la línia de laminatge.

El comité d'empresa ha explicat a Puig com es va crear la planta, amb les indemnitzacions dels treballadors a l'emparament de la reconversió industrial, i com han rebut "quantioses ajudes de les administracions" fins a l'actualitat.

"Durant molts anys, els treballadors i treballadores de la planta de Sagunt han fet grans esforços per adaptar-se a la demanda i aconseguir acords, amb la finalitat de poder ajudar la planta a superar situacions difícils en el passat i, de forma més recentment, en l'acord del 7 de juliol de 2020", reivindica CCOO en un comunicat com a sindicat majoritari en la factoria.

En aquesta línia, els empleats han instat el cap del Consell al fet que informe al Govern central sobre la situació de la fàbrica, amb l'objectiu que es puguen determinar mesures que paralitzen aquest tipus d'accions per part de les multinacionals, "especialment en un moment en el qual les polítiques socials estan apostant pel manteniment de l'activitat i de l'ocupació des de l'inici de la crisi".

Segons el sindicat, Ximo Puig ha mostrat tot el seu suport i estar obert a poder reunir-se amb el consell d'administració de Pilkington NSG si fóra possible, a més de comprometre's a informar al president del Govern, Pedro Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento