Comunitat Valenciana

Almenys 379 persones han mort en el món des de 2008 per selfis, segons un estudi en el qual participa la UMH

Almenys 379 persones han mort en el món entre gener de 2008 i juliol de 2021 a causa dels selfis, segons un estudi en el qual participa la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx.
Imatge de recurs d'un selfi
Imatge de recurs d'un selfi
EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS
Imatge de recurs d'un selfi

El professor del Departament de Medicina Clínica d'aquesta institució acadèmica José Manuel Ramos Rincón és el responsable del treball 'Muertes por selfis mediante una herramienta de inteligencia epidemiológica (2008 a 2021): estudio trasversal'.

Segons l'estudi, realitzat amb investigadors de la Fundació IO, en el període analitzat han mort en el món almenys 379 persones (un cada 13 dies de mitjana) per selfis.

La tendència és ascendent i, després d'un breu parèntesi per la pandèmia, ha ressorgit amb força en els primers set mesos de l'any, en els quals hi ha hagut 31 accidents mortals, informa la universitat en un comunicat.

Dels morts, 141 eren turistes i 238 població local i els països que més morts ha registrat són l'Índia (100); els Estats Units (39); i Rússia (33). Espanya, amb 15, comparteix el sisé lloc.

Segons els investigadors, la primera causa són les caigudes amb 216 casos i els seguixen els accidents relacionats amb mitjà de transport (123), els ofegaments (66), les armes de foc i electrocucions (24 cadascuna) i les ferides rebudes en fotografiar-se amb animals salvatges (17).

24 ANYS, L'EDAT MITJANA

Els accidents mortals són més freqüents entre adolescents de fins els 19 anys (41% del total) i de 20 a 29 anys (37%) i l'edat mitjana dels morts és de 24,4 anys, mentre que la proporció entre homes i dones és de tres a dos.

Per a dur a terme l'estudi, s'ha emprat la ferramenta d'intel·ligència epidemiològica Heimdllr-Project, que rastreja totes les informacions publicades sobre aquests successos en sis dels idiomes més utilitzats en el món: anglés, espanyol, francés, alemany, portugués i italià.

Aquest treball ha ajudat els investigadors a dimensionar el problema i és "el primer pas per a prendre mesures amb les quals fer-li front a aquesta situació", asseguren els seus responsables.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento