Comunitat Valenciana

El CVJ i Fridays for Future editen un material didàctic per a conscienciar sobre el canvi climàtic i el seu impacte

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i Fridays For Future País Valencià (FFF PV) han editat conjuntament material didàctic per a conscienciar sobre el canvi climàtic, el seu impacte i les accions per a combatre-ho, segons han informat en un comunicat.

Així, sota el títol 'El futuro que nos espera. Guía para aproximarte al cambio climático, sus consecuencias y cómo afrontarlas', les dos entitats han creat un recurs "per a divulgar entre la joventut la importància d'afrontar de manera decidida l'emergència climàtica".

"Volem que aquesta guia siga el primer contacte amb el canvi climàtic i els seus efectes per a totes eixes persones que no coneixem el tema en profunditat i poder sumar-les en la lluita per a acabar amb l'emergència climàtica", ha explicat la responsable d'Acció Social del CVJ, Sonia Gil.

Des de Fridays For Future País Valencià han assegurat que les institucions "han d'encapçalar el motor del canvi des de l'educació ambiental i des de l'economia circular". En aquest sentit, han demanat a la Generalitat "un Pla Autonòmic d'Educació Ambiental que s'engegue en tots els instituts del territori valencià perquè la millor ferramenta per a lluitar contra l'emergència climàtica és l'educació".

La guia elaborada compta amb la introducció de Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant, i Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València.

La publicació arreplega informació científica sobre les causes que originen el canvi climàtic i l'impacte del mateix en la vida quotidiana de la ciutadania, al mateix temps que ofereix una sèrie d'accions que es poden engegar des de l'àmbit individual per a fer front a l'emergència climàtica.

Així mateix, la guia inclou reivindicacions i mesures que des del CVJ i FFF PV es demanen a les administracions públiques per a portar avant la transició ecològica i redissenyar la manera en què l'ésser humà es relaciona amb el medi ambient. Aquest material didàctic es pot consultar de manera gratuïta en la web del CVJ.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento